Kullamaa tordioksjoni kalleim maius maksis 70 eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18
Oksjoni kalleima tordi hind kerkis 70 euroni. Kullamaa keskkool

Kullamaa kooli tordioksjoni kalleima maiuse hind kerkis 70 euroni.

Südamekujulise kolme jäätise tordi oli välja pannud 10. klass ja ära ostsid selle Kullamaa kooli õpetajad. Kullamaa keskkooli huvijuhi Pirja Laanemetsa sõnul käis laste ja õpetajate vahel kirglik üksteise ülepakkumine, sest 10. klass tahtis oma torti endale tagasi osta. Lõpuks andsid lapsed alla.

Hinnalt järgmise, 39 eurot maksnud südametega tordi ostis 12. klassi käest Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Kella viieks õhtul oli tort vallamajas juba ära söödud. „Lootsin, et saan tüki koju ka viia, aga ei õnnestunud,” ütles Lõhmus. Lõhmus ostis tordi enda raha eest. „Valla eelarves ei ole sellist asja ette nähtud,” ütles Lõhmus.

Kahe tordiga, üks soolane ja teine magus, lahkus oksjonil Kullamaa osavallavanem  Katrin Viks. Kokku maksid need 43 eurot.

Kokku müüdi esmaspäeval Kullamaa keskkooli õuel maha 16 torti. „Mõni klass tegi neid mitu ja tordi panid välja ka õpetajad,” ütles Laanemets.

Tortide alghind oli viis eurot. Oksjon läks Laanemetsa sõnul üle ootuste hästi. „Uskumatu oli juba see, kui tordi hind kerkis 70 euro peale,” ütles Laanemets. Kokku saadi tortide eest 442 eurot. Tordioksjon on Kullamaa kooli üks traditsioone, seekordne oli kümnes. Nii suurt summat pole Laanemetsa sõnul aga kunagi varem kogutud. 442 eurot annetab kool loomade varjupaigale – MTÜle Gabrieli Loomade Elu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mai
3 aastat tagasi

Nii âge ja kui ilusad tordid.

Tiit
3 aastat tagasi

See on üks väga tore traditsioon. Ülimalt meeldiv üritus, aga…
Kas 400 euro eest ei saaks kooli õpilased näiteks uiske, kelke, suuski, palle, rõngaid jne?