Vormsi parvlaev sõitis roolirikke tõttu madalikule

Päästetööd Reeda pardal. Foto: Vormsi merepäästeselts
Päästetööd Reeda pardal. Foto: Vormsi merepäästeselts

Pühapäeva õhtul sõitis Svibyst Rohukülla teel olnud parvlaev Reet roolirikke tõttu madalikule, mistõttu saar on vähemalt teisipäevani mandrist ära lõigatud.

Laeval olnud reisijad evakueeriti kõigepealt saarele ning seejärel toodi politseialusega Valve Rohukülla.

Reet asendas hoolduses olevat parvlaeva Ormsö, mis loodetakse kiiresti liinile tagasi tuua.

Kihnu Veeteede juht Andres Laasma lootis, et Ormsö on taas liinil teisipäeva hommikul. Kodulehel oleva info järgi selguvad teisipäevased väljumised esmaspäeva jooksul.

Õnnetuse hetkel oli laeval 21 reisijat ja viis meeskonna liiget. Keegi viga ei saanud.

PPA merevalvekeskuse juht Aleksandr Lind ütles, et kell 17.15 sai merevalvekeskus teate õnnetusest ning palus appi Vormsi vabatahtlikud merepäästjad ning PPA laevastiku laeva Valve. „Vabatahtlikud jõudsid sündmuskohale kella 19.30 ajal ning alustasid inimeste evakueerimisega Vormsile ning kella 21 ajaks olid kõik reisijad parvlaevalt evakueeritud,” sõnas ta.

„Valve jõudis madalikule sõitnud aluse juurde kella 20 ajal ning suhtles meeskonnaliikmetega, kelle esmasel hinnangul tingis järsu kursilt kõrvale kaldumise ja madalikule sõitmise rooliseadme rike. Parvlaeva kapten oli kaine.”

Õhtul kella 22 ajal transportis PPA laev Valve Vormsilt mandrile need 16 reisijat ja ühe lemmiklooma, kes erinevatel põhjustel saarele jääda ei saanud. Hiljem viis Valve Rohukülast Vormsile ka need kaks inimest, kes pidid eile kell 18.15 sõitma Reedaga Rohukülast Svibysse.

Esmaspäeval tegelevad veeteede amet ja reeder Reeda lahti tõmbamisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments