Video: eile oli Reet madalikul kinni

Parvlaev Reet. Foto: Urmas Lauri

Merevalvekeskus sai eile kella 17.15 paiku teate, et Sviby ja Rohuküla vahel sõitev parvlaev Reet sõitis Vormsi lähedal madalikule. Laeval viibis 21 reisijat ja viis meeskonnaliiget, kelle elud ei olnud ohus. Laev ei lekkinud.

Merevalvekeskus saatis kohale laevastiku laeva Valve ja palus appi Vormsi merepääste seltsi.

Vabatahtlikud jõudsid sündmuskohale kella 19.30 ajal ning alustasid inimeste evakueerimisega Vormsile. Kella 21 ajaks olid kõik reisijad parvlaevalt evakueeritud.

Valve jõudis madalikule sõitnud aluse juurde kella 20 ajal ning suhtles meeskonnaliikmetega, kelle esmasel hinnangul tingis järsu kursilt kõrvale kaldumise ja madalikule sõitmise rooliseadme rike. Parvlaeva kapten oli kaine.

Õhtul enne kella 22 alustas PPA laev Valve nende 16 reisija transportimist Vormsilt mandrile, kes erinevatel põhjustel saarele jääda ei saanud. Hiljem viis Valve Rohukülalt Vormsile ka need kaks inimest, kes pidid eile kell 18.15 sõitma Reedaga Rohukülast Svibysse.

Öö jooksul Reet kahjustada ei saanud. Täna toimetatakse Reet tagasi Sviby sadamasse.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments