Reet jõudis Rohukülla

Parvlaev Reet jõudis Rohuküla sadamasse. Malle-Liisa Raigla
Parvlaev Reet jõudis Rohuküla sadamasse. Malle-Liisa Raigla

Eile õhtul Vormsi lähedal madalikule sõitnud parvlaev Reet jõudis täna pisut enne kella 17 Rohuküla sadamasse.

Merevalvekeskus sai eile 17.15 teate, et Reet sõitis madalikule. Laeval viibis 21 reisijat ja viis meeskonnaliiget, kelle elud ei olnud ohus. Laev ei lekkinud.

Merevalvekeskus saatis kohale PPA laevastiku laeva Valve ja palus appi Vormsi merepääste seltsi.

Vabatahtlikud jõudsid sündmuskohale kella 19.30 ajal ning alustasid inimeste evakueerimisega Vormsile. Kella 21 ajaks olid kõik reisijad parvlaevalt evakueeritud.

Öö jooksul Reet kahjustada ei saanud ning täna alustati praami väljasikutamisega. Esialgu püüdis Reeta madalikult lahti tõmmata Roomassaarest saabunud puksiirlaev Panda, kuid et see ei õnnestunud, siis läks appi ka Rohuküla sadamas viibinud veeteede ameti poilaev Sektori.

Kella 13 paiku saadi Reet madalikult lahti ja kell 13.15 oli alus Sviby sadamas, et laevalt maha võtta kuus sinna jäänud sõiduautot.

Õhtuks jõudis Reet Rohuküla sadamasse.

Täna mandri ja Vormsi vahel praamiühendust polnud. Teisipäeval naaseb liinile parvlaev Ormsö, mis teeb esimese väljumise 6.35 Svibyst.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments