Valeväljakutsete saritegija jäi jälle vahele

Möödunud nädala kolmapäeval helistas alkoholi tarvitanud mees häirekeskusse ja palus politsei abi.

Teatele reageerinud politseinikud selgitasid, et mees abi ei vajanud ja tegu oli valeväljakutsega. „Mees on ka varem häirekeskusele korduvalt valeväljakutseid teinud ja politseinikud pidasid ta korrarikkumise lõpetamiseks kinni ning alustasid juhtunu suhtes väärteomenetlust,” ütles Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter.

Selle aasta jaanuaris kirjutas Lääne Elu, et sama mees tegi 15 valeväljakutset. „Mees ütles politseile tehtud väljakutsetes, et kui politsei kohale ei tule, siis asub ta toime panema erinevaid rikkumisi. Sündmuskohale reageeris üks politseipatrull,” ütles Haapsalu politsei patrulltalituse juht Meelis Laurmann. Toona 50aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

Mullu novembris karistas kohus sama meest 14päevase arestiga, sest 2019. aasta augustis oli ta helistanud häirekeskuse numbrile 112 ja öelnud, et teda on pussitatud. Väljakutse peale sõitis kohale nii politsei kui ka kiirabi, kuid tegelikult mingit pussitamist ei olnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments