Eile hommikul algasid Haapsalus nn targa lüüsi ehitustööd

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalus algasid nn targa lüüsi ehitustööd. Foto: Eduard Laur
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalus algasid nn targa lüüsi ehitustööd. Foto: Eduard Laur

Haapsallu rajatakse Raudteetammi tee ja Õhtu kalda nurgale nn tark lüüs, mis aitab vähendada üleujutusohtu.

Raudteetammi tee alt läbi minev truup varustatakse nutika veetasemeanduritega, mis võimaldab kõrge merevee taseme korral välistada merevee sissevoolu linna sademeveesüsteemi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Kaevame paljude poolt kasutatava jalgtee läbi ja jätame lahtise kraavi nädalavahetuseks,normaalne oleks olnud sinna paigaldada jalakäijatele ajutine sild!

väikehaapsallane
3 aastat tagasi

See on hea projekt. Iga tõusuveega olen näinud, kuidas vesi katkise siibriga lüüsist pahinal Õhtu kalda roostikku voolab. Ehkki, lihtsam olnuks võib olla praegune lüüs korda teha (keermelatt lühemaks lõigata ja tõstukikandur jälle siibrile kinnitada). Muistsel aal oleks linnast isegi väike poiss leitud, kes tormiga lüüsivärava alla laseb ja ilma rahunedes üles tõstab. Nüüd ulub vana Haapsalu elaniketa majade vahel vaid tuul…

Aki
3 aastat tagasi

Mõni mees teab ütelda, et oleks ma enne nii tark, kui mu naine pärast. Jah, aga enamasti teavad asjasse mittepuutuvad tegelased alati kuidas peaks, võiks ja tohiks teha.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  Aki

Ma pole asjasse mittepuutuv, sest elan lähedal ja saan mehhaaniliste vidinate hindamise ja parandamisega piisavalt hakkama. Akurelakaga üleliigse keermelati osa mahalõikamine polnuks probleem. Ehitaja oli selle liiga pika jätnud. Aga mis taolistes olukordades on probleem, on kuhugi kurtmaminek. Või kui ise midagi korda teed, võid osutuda kurjategijaks. On jäänud mulje, et ametlikud vastutajad elavad mitte Haapsalus vaid Pärnus (või ei käi KUNAGI linnas jala). Mäletan hästi, kuidas Kalda tn. kannatas aastaid iga suurema saju järel üleuputuste all. Kõige mereäärsem tänav siinkandis! Lihtne lahendus olnuks üks äärekivi ära võtta ja kasvõi labidalaiune renn üle haljasala kaevata Õhtu kaldasse. Lõppude lõpuks nii… Loe rohkem »