Arhitekt asendab Haapsalu peatänaval üle saja puu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu Posti tänavat hakkab ääristama paarsada puud ja põõsast, tulevad rattateed, aga parkimiskohti jääb poole vähemaks.

Posti tänava eskiisi järgi tuleks maha võtta 119 puud ja asendada need uutega. „Kokkuvõttes puude hulk ei vähene,” kinnitas maastikuarhitekt Kersti Lootus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
72 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui inimesed teaks miks nad virisevad
3 aastat tagasi

Oh viimaks arvestatakse ka ratturitega. Tundub ilus ja arvestav lahendus olevat. Jääb vaid üle loota, et ka need ratturid kes siiani kõnniteel sõidavad ja jalakäijaid hirmutava kolivad ka rattateele. Sest äkki seal ei ole tunnet, et autod tahaks sind alla ajada (kuigi tihti on nemad just seal lõigul aeglasema liiklejad) Usun, et parkimiskohtade arv on optimaalne sest reaalselt on seal vaid mõned tunnid päevas palju parkijad ja muidugi ei pea alati autoga ukse ette saama. Kui see on eesmärk omaette siis rattaga saab uksele palju lähemale parkida. Muidugi kui suuremaid kaeve tõid tegema hakatakse siis ei ole olemasolevatel puudel elulootustki… Loe rohkem »

Ingrid
3 aastat tagasi

Ärge muutke selle armsa linna ilmet.

abe
3 aastat tagasi

kõnniteed on piisavalt laiad autod mahuvad liikuma ja parkima puudel on oma riba kus kasvada.piisaks kõnniteedele uuest kiviparketist jaautotee uuest kattest ja mõistliku kõrgusega äärekividest.linna piirkiirus kolmekümnele langetada ja kõik mahuvad ära.

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Keegi kirjutab”Raudtee tänav on õudne”-pole seal õudset midagi vaid üle viiekümne aasta veninud remont ! Pealegi ükski turist st.normaalne inimene sinna ei jõua ja minagi kolisin sealt 36 aastat tagasi ära.
Isiklikult arvan,et targem on Posti tänav korda teha kui niisugused mõtetud maha ja pealesõidud nagu Raudtee tänava lõpus kunagisele raudteesillale !

Mai
3 aastat tagasi

Mis siin enam arutada,
rahvale meeldib praegune puuderida.
See arhitekt las ise muru sisse poeb
kui talle meie arvamus ei loe.

Mis sest matsirahvast!
3 aastat tagasi

Kuressaare ja Võru kesklinnad on p-sse keeratud nende noorte ‘novaatorite’ poolt.
Nüüd on järg Haapsalu käes.

nii jah
3 aastat tagasi

Võru jah kahjuks täiesti läbi kukkunud, mitu miljonit pandi magama, aga rahvast kohale ei tõmba. Ma ise arvan, et linnajuhid on suht arukad inimesed siiski, aga nendel kunstnikel ja igasugustel “arhitektidel” peaks rohkem silma peal hoidma, et midagi väga untsu ei lähe. Vaata kus sada tonni pandi ka magama mingi rahnu märgi peale. Peab olema tähelepanelikum ja õigel ajal sekkuma, mitte pimesilmi usaldama.

Enriko
3 aastat tagasi

Veel nõukaajal osati üheks asjaks väljakaubeldud raha kasutada seal, kus seda tegelikult vaja läks. Nüüd on nutikus ja omainimeste eest seismine kadunud. Üksõhtu võtsin ette jalutuskäigu mööda Raudtee tänava vasakut serva Suure trummi suunas. Kas teate, et kui kogu aeg kõigilt ristmikelt otse minna, jõuab nii välja otse Lossiplatsile? Kuid see teekond oli sõidutee ja kõnniteede lagunemiastme põhjal masendav – nii Raudtee, Tamme kui Metsa tänava osas. Totaalne kaos! Kuid selle asemel, et parandada seda, mis remondi järele karjub, hakatakse, nagu aru sain, Posti tänavale lausa uut ‘muldkeha’ rajama – ega muidu puude juured ‘niikuinii ette ei jääks’. Masendav! Teisalt… Loe rohkem »

Külli
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Nostalgiapealinn – kohe mitte ei tahaks! Pidev nostalgia mõnel. Linnas on noori ka. Paljudes Eesti linnades nii toredad keskväljakud ja peatänavad, ootan huviga mis muutused meil tulevad

taat
3 aastat tagasi
Reply to  Külli

Need teiste linnade moodsad keskväljakule,peatänavad on sarnaselt üheülbased. Kas suudad rohkem viis minutit seal viibida? Viljandis on erinev, on noortel olemist ja ka vanemaealised tunneb end hästi

taat
3 aastat tagasi
Reply to  Külli

Ega igal pool pea olema selline ühesugune elu, nagu Peeter Tooma laulus” Väiksed kastid”:
” Väiksed kastid linnaserval.
Väiksed kastid tehtud tiki-taki.
Väiksed kastid linna serval.
Neil on kõigil nägu üks.

Siin on pruun ja seal on valge.
Mõni hoopis helekollane,
kuid nad kõik on tehtud tiki-taki
ja neil ongi nägu üks.”…

Mann
3 aastat tagasi
Reply to  Külli

Ehk siis kolid mõnda neist niii toreda peaväljakuga linna,kui Haapsalu ei meeldi?

kodanik 2
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Hea mõte sul. Tegelt ei peaks tänavaauke ka remontima, oleks nostalgilisem

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

Just tänavaaukude likvideerimise vajadusest kirjutasingi, mitte vastupidi! Võib olla poleks tasunud nostalgiat, kui aja kullaproovile vastu pidanu väärtustamist, mainida. Osad elavad ju hetkes, neil suva, millises majas, linnakeskkonnas või inimkoosluses, peaasi, et kogu aeg oleks uus ja põnev, klaasist, plastist ja betoonist. Nende jaoks on kaubamaja peaukse kohal suur vilkuv LED-ekraan. Teised, nö. tagurlased, tahavad elada majakujulistes majades, rahulikus-rohelises väikelinnamiljöös, mis on Haapsalus sajandeid peaaegu muutumatuna püsinud. Isegi üllatav, et neid ‘tagurlasi’ nii palju on. Või arvate, et turistid käivad Haapsalus Kastani kortermaju imetlemas? Või toda kortermaja-kasti, mille progressiusksed Rannarootsi muusemi juurde merre ehitasid? Või Wiedemanni tn. spordihoonet? PS. Ehk… Loe rohkem »

kodanik
3 aastat tagasi

Kulge rahvas,järsku tuleb alkirju korjata selle loll otsuse vastu?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Pane toimima! Tee petitsioon.ee ja jaga sots meedias!

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

kahjuks ei oska seda medias teha.

Postimees
3 aastat tagasi

Puud tuleb koos juurtega välja kangutada, muidu hakkavad läbi asfaldi ja betooni uuesti kasvama
Tegelikult tuleks ka tänavaäärsed majad maha lõhkuda, et saaks VIA BALTICA Kuursaalini pikendada ja raudtee Hiiumaale välja ehitada

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

majad võiks küll maha võtta, saaks kaasaegsemalt laiema selle tee, sest nostalgia ei kaoo kuhugile, kõrvlatänavas tulevad samasugused vanad majad vastu. Aga sa rumal ei saa kinnisvarahindadest aru, kes need välja ostab, et maha saaks lammutada?

Karl
3 aastat tagasi

Mulle isiklikult selline lahendus meeldib, väga ilus!

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Karl

Mulle muide meeldib ka.