Galerii: Haapsalus süttisid advendituled

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17
Piiskop Tiit Salumäe süütas lossiplatsil advendiküünla. Foto Arvo Tarmula

Täna õhtul kella 18 süttisid Haapsalu lossiplatsi kuusepuul jõulutuled ja piiskop Tiit Salumäe süütas advendiküünla, et sellest kodudesse jõulutuld saata.

Kuigi on esimene advent on pühapäeval, on Haapsalus viimastel aastatel tavaks advendiküünal süüdata laupäeva õhtul. Tänaseks õhtuks olid linnusemüürid ja muuseumi pargi puud saanud värvilise valguse.

Enne advendiküünla süütamist ütles Salumäe, et tänavu tuleb jõuluaeg teisiti, sest seda varjutab hirm koroonaviiruse leviku ees. „Seda hirmu võidame valgusega  – kandkem valgust ning hoidkem üksteist ja iseennast, selleks on advendiaeg kõige sobivam,” lisas ta.

Et inimesed saaksid turvaliselt advendituld võtta, oli tänavu selleks mitu valguskohta. „Võtke, jagage ja olgu see valgus meid meid hoidmas, julgustamas ja saatmas, et võiksime saada rõõmsad jõulupühad,” soovis Salumäe.

Rõõmsaid jõulupühi soovisid ka jõuluvanad, keda lossiplatsil oli suisa kaheksa, lisaks veel kaks jõulumemme. „Me võib-olla ei saa alati jõuluvanale vastu joosta nii nagu tahaks või võib-olla peame jõuluvanale aknast lehvitama või virtuaalselt kohtuma, aga seda, et jõulud ära jääksid, ei saa keegi öelda,” ütles jõuluvana Eedy.

Kogu advendiaja ootavad jõuluvanad lapsi laupäeviti kl 12-14 Haapsalu lossiplatsi jõulupuu juures jõuluvana majakeses.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viloloog
3 aastat tagasi

Vanasti oli üks(ÜKS) Jõuluvana, kes suutis kogu ilma lastele rõõmu tuua, nüüd on ainuüksi tillukeses Haapsalus kümme klouni, kes toovad meie lastele meie enda raha eest ostetud kingitusi, ajavad udu mingist Lapimaast, kus nad väidetavalt elavad ja põtradega sõidavad ja kogu selle pulli maksame veel ise kinni!

Popov & co
3 aastat tagasi

Hädaolukorras võib nakatanud jõuluvana levitada viirust kümnetesse peredesse. Tuleb ära keelata!

rohkem
3 aastat tagasi

koroonatulede moodi need