Ööülikool lindistab Soolus saate

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soolu külaelu eestvedaja Viivika Orula. Foto: Lehte Ilves
Soolu külaelu eestvedaja Viivika Orula kodutalus lindistatakse ööülikooli saade. Foto: Lehte Ilves

Teisipäeva õhtul kell kuus algab Soolu külas Taaveti kultuuritalus Ööülikooli avalik lindistus. Loengu peab rahvamuusik Meelika Hainsoo, salvestust juhib ja juhendab Jaan Tootsen.

Kuna tegemist on saate lindistusega, siis hilinejaid kambrisse ei lubata, ütles Taaveti talu perenaine Viivika Orula.

Taavetil on võimalik oma silmaga näha, kuidas sünnib üks raadiosaade ja oma kõrvaga kuulda, milline on regilaulu võim.

„Meelika laulab sõnumeid tuhande aasta tagant,” tutvustas Orula esinejat. „Tema kirg on regilaul ja regilaulus peituv tarkus ja vägi. Ja regilaulust kõneleb ta sellise kaasaelamisega, et kuulaja hoiab hinge kinni, et ükski sõna kaduma ei läheks.”

Hainsoo tegutses 2000–2011 ansamblis Vägilased, hiljem ansamblis Lepaseree.

Esmaspäeva keskpäevaks oli Taaveti rehetoas veel vabu kohti. „Iseenesest mahub veel. Kuid tingimata peab enne tulekut üle küsima,” ütles Orula.

Ööülikooli lindistus kestab umbes tund aega. „Meil on Taavetil tavaks, et hiljem on aega ka omavahel jutu vestmiseks ja lobisemiseks,” lausus Orula. „Olen põnevil, sest olen ööülikooli lindistust oodanud veebruarist alates.”

Orula nimetab Taavetit ka Rehetoa akadeemiaks. „Praegu peab selle küll Poriaugu akadeemiaks nimetama,” naeris perenaine ning soovitas lindistusele tulejatel poris sumpamiseks sobilikult riietuda. Kohapeal on võimalik osta ka viis eurot maksev toetuspilet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments