Noarootsi kooliharidus tähistab esmaspäeval nelja juubelit

Esmaspäeval tähistab Noarootsi nelja koolihariduse juubelit.

Sel aastal möödub 370 aastat koolihariduse algusest Noarootsis, 100 aastat Pürksi põllutöö- ja rahvaülikooli avamisest, 90 aastat Pürksi kooli avamisest ja 30 aastat Noarootsi gümnaasiumi avamisest.

Sel puhul peavad Noarootsi gümnaasiumi direktori Laine Belovasi sõnul esmaspäevad õpilased umbes kaheminutilised ettekanded iga kooli kohta, abituriendid korraldavad õpetajatele aktuse. „Mis neil täpselt plaanis on, ma ei tea,” ütles Belovas.

Peale ettekandeid avatakse kooli ees vilistlase Maris Korroli loodud Hariduspuu skulptuur. Selles, mida skulptuur endast kujutab, jäid nii Belovas kui ka Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo  salapäraseks. „Tulete kohale, siis näete,” ütles Hirmo.

Pärast pidulikku osa saavad kõik kohaletulnud sünnipäeva torti.

Kuna 5. oktoober on õpetajatepäev jätkub päev traditsiooniliselt nii, et abituriendid annavad väiksematele klassidele tunde.

Just 5. oktoober valiti juubelite tähistamiseks, sest see on ühtlasi nii õpetajate päev kui ka Pürksi kool avati just 4. oktoobril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments