Lääne-Nigula vallavolinik võitleb ropendamisega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Indrek Tarand. Foto: Urmas Lauri

Indrek Tarand. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu liige Hardi Rehkalt (EKRE) tõstatas neljapäeval volikogu istungil küsimuse, kas Indrek Tarand ikka sobib Lääne-Nigula vallale kuuluvasse kooli õpetajaks, kui ta avalikus ruumis ropendab.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
3 aastat tagasi

Kui artikkel saab EKRE nimega rohkem klikke, on see LE müügitaktika!
Tähelepanu võiks siiski olla suunatud ropendavale eurosaadik-poliitik Indrek Tarandil!
Loodetavasti on pedagoog Tarand teadlik, et koolipapa ei ilmu tööle ka alkoholi jääknähtudega.

Sinilill
3 aastat tagasi

Arvan, et siin ei ole oluline mitte see, kuhu erakonda teema tõstataja kuulub või mitte, vaid teema sisu ise. Ropendamine ja labased väljendid ei ole ok ja seda ei saa segi ajada ega välja vabandada väitega, et see ongi sõnavabadus. Kui inimene suudab ja õpib üldjuhul oma alumist ava kontrollima ja leiab häda korral sobiva koha ja võimalused, siis miks on selle ülemise ava distsiplineerimine nii keeruline. Umbes nii, et avalikus kohas ei s… aga verbaalselt roojan igalpool ja kõigi nina all. Siin ei pea silmas mitte ainult Tarandit vaid laiemat pilti meie ümber. Kahju.

Asi pole siin
3 aastat tagasi

EKRES. Arvan, et Rehkalt vana kooli mehena tahaks näha õpetajat lastele eeskujuna ja tõstataski küsimuse. Milles probleem? Kas tõesti tahame, et kodudes lapsevanematega – vanavanematega suhtlus oleks õpetaja eeskujul “euroopalikult? vaba” ja iga lapsele hetkel mittesobiva mõtte korral on tal õigus ja võimalus õpetaja eeskujul sõnakalt kõigile koht kätte näidata? Mõni poliitik võib seda mõttevabaduseks ja sõnavabaduseks pidada. Õpetaja kohustus on valgustada erapooletult erinevaid seisukohti-olukordi ja jätta lastele oma otsustusõigus, mitte oma seisukohti kahtlasevõitu väljenditega välja paisata.

Arks
3 aastat tagasi

ege poliitiku mõttevebaduse kultuur ongi selline et sa võid öelda mida tahada aga ei vastuta selle eeest mida ütled või mõtled.

lapsevanem
3 aastat tagasi

LE pealkirja asetus on jälle lappama läinud 🙂 aga tegelikult peaksime ropendamisega võitlema kõik. konkreetselt Tarandist ja tema õpetamismeetoditest oma lapselt kuulnud, tõusevad mul kohati kulmud juuksepiirini. mis õpetaja see on, kes ka oma tundides kekkab “jalaga tagumikku saamise” teemadel, jõuab mistahes teema juures lõpuks ikka Vooglaiuni jne. pedagoogid peaksid eeskuju võtma arstieetikast, olema neutraalsed oma arvamustes, pigem suunavad ja erapooletud, eeskujuks …

juss
3 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

No kui inimene on rumal, on ta seda kaua- kaua!

Läänlane
3 aastat tagasi

Eks ta nii ole iga ekrelase suust kõlab üha enam, et keegi ega miski peale nende endi liikmete ei sobi kuhugi.Nende jutust koorub üha enam, et alates 1991 aastast on Eestis kõik valesti tehtud.

mina olen selle poolt
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Ise ka oma kommentaarist aru saate või, Läänlane? Lugege kogu teema ikka läbi, enne kui kommenteerima hakkate!

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

See, et EKRE toetab autoritaarset riigivõimu on ammu selge nad oma tegevusega isegi ei varja seda enam

Ainus erakond
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

kes rahvaalgatust taga ajab, on hoopis autokraadidil????? Et Kuu sees on veel teine Kuu, hoopis suurem kui see väline?

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Parem juba autoritaarne riigi võim, kui reformierakonna lilled ja liblikad

Tundmatu
3 aastat tagasi

Õpilased saavad nõutud haridust ning koolis õppetöö jätkub. Miks peaks üldse keegi hakkama õõnestama Nõva kooli? Kadedus?

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Tundmatu

väga õige

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Tundmatu

Ekrele tavapärane käitumine kõike, mis neile ei meeldi tuleb õõnestada ja ilmselgelt Tarand pole nende sõber. Koolist pole ekre tüübil sooja ega külma.

Kodanik
3 aastat tagasi

Ekrelane näeb ikka pindu teiste silmas aga palki enda omas ei näe. Loomulikult ei tohi õpetaja ropendada avalikus ruumis nagu ks kõik teised, see elementaarne viisakus.

erapooletu
3 aastat tagasi

Meie avaliku elu tegelased on enamus kontrollimatu kõnepruugiga, see toob kaasa kogu ühiskonna moraali langemise. Ajakirjandus, riigikogu, meedia, president,valitdus- lihtsalt häbi on nende sõnakasutuse pärast.

Mhmh
3 aastat tagasi

Vaesed lapsed! Milles nemad süüdi on, et ühel ilmsete probleemidega isikul, kes kunagi ammu on kogenud poliitilist tähelendu, on vaja elamiseks leivaraha teenida? Kui see tüüp õpetaks matemaatikat või bioloogiat, siis polekski ehk midagi väga hullu, aga tegu on ühiskonnaõpetusega, milles on tal enesel üsna väärastunud arusaam…