Matsalu festivali avafilm vestab laulvatest ahvidest

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Edela-Hiina mägimetsades elavaid laulvaid ahve on maailma alles jäänud vaid 150 isendit. Kaader filmist „Ood armastus ele – äpiga ahv ”

Edela-Hiina mägimetsades elavaid laulvaid ahve on maailma alles jäänud vaid 150 isendit. Kaader filmist „Ood armastus ele – äpiga ahv ”

Kolmapäeval algaval Matsalu loodusfilmide festivalil võistleb üle 20 filmi, mis on välja valitud 800 linateose seast.

Välismaiste filmide seas astuvad võistlustulle kaks Eesti filmi – Jaan Tootseni „Fred Jüssi. Olemise ilu” ning noore režissööri Maarja Halliku „Mees metsast” – verivärske linateos, mis valutab südant metsade mahavõtmise pärast.

Oma uute filmidega osalevad festivalil selle ammused sõbrad ja auhindu noppinud režissöörid Oliver Goetzl ja Jan Haft – kahtlemata ühed Saksamaa ja kogu Euroopa tugevamad loodusfilmitegijad.

Pole ime, et Matsalu loodusfilmide festivali (MAFFi) filmiprogrammi juht Heli Tetlov ei oska ega taha veel ühtegi oma lemmikut välja öelda. Sõel oli erakordselt tihe ja festivali finaali pääses iga 40 filmi kohta ainult üks. „See, et nad sinna juba pääsesid, ütleb nii mõndagi,” sõnas Tetlov. MAFFi programmis on 62 filmi, neid näeb Lihulas 16.–20. septembril.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments