Lääne-Nigula volikogu jättis Nõva kooli 7.-9. klassi sulgemisotsuse jõusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval 19 poolthäälega jätta jõusse Nõva kooli 7.-9. klassi sulgemisootsus.

Vastu oli kaks volikogu liiget – Jüri Ott ja Jaanus Ratas.

Juunis tehtud sulgemisotsuse kehtetuks tunnistamist nõudsid kuus Nõva kooli lapsevanemat, kes leidsid, et valdade ühinemislepingu järgi ei tohi ühtegi kooli sel valimisperioodil sulgeda. Nõva kooli 7.-9. klass suletakse sügisest 2021 ja praegune põhikool muutub algkooliks. Vaidlustajad leidsid, et see rikub ühinemislepingut.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elame näeme ja
3 aastat tagasi

loodame, et valijatel on pikem mälu kui Lõhmusel Ja Suurel.

ega volikogu
3 aastat tagasi

ka rumal pole. kindlasti oli vaja sulgemisotsus teha ära aasta varem kui pidanuks (selleks, et 21/22 õppeaastast kool sulgeda, oleks otsus vaja teha 31.03.21). kes siis valimisaastal ebapopulaarseid asju ette võtab. siis on aega käsi laiutada “oi, ei tea kuidas see küll juhtus, nüüd pole enam midagi parata”

No Jah
3 aastat tagasi

Aastaid tagasi arutlesin endamisi, et kui kõrget haridust tänases Eestis inimestelt eeldatakse. Ma enda arutluse tulemusi ei jaga, aga selle otsusega antud signaal näitab selgelt, kui haritud inimesi ja kui tihedat asustust Eestit pikalt tüürinud poliitilised jõud taotlevad ja eeldavad.

Lapsi pole?
3 aastat tagasi

Lõhmuse ja üldse kogu selle Lääne-Nigula volikogu suhtumine – täna lapsi pole, järelikult pole neid ka mõne aasta pärast – on ääretult lühinägelik ja rumal. Inimesed ju liiguvad ringi, kolitakse ühest kohast teise. Mitu preret on praegu lastega Nõval, keda Nõval veel paar aastat tagasi ei olnud? Üsna mitu peret. Aga nende lapsi ei ole oma puudulikesse kalkulatsioonidesse enam sisse arvestatud. Ja kui homme saabub perekond mitme lapsega, siis nemad täpselt samamoodi ei muuda enam neid numbreid, mis aasta tagasi juba kivisse on raiutud. Ja nii ongi hea käsi laiutada, et näed aasta-paar tagasi tegime arvestuse, et lapsi pole ja… Loe rohkem »

ennustaja
3 aastat tagasi

Aga mitu õpilast jääb kooli peale kolmanda astme sulgemist? Ilmselt 2-3 ja siis on selge,et ega 2022 kooliaasta algust see kool ei näe.Praegu ametis olev direktor ongi ju palgatud põhimõtteliselt “pankrotihalduriks”.Nüüdseks on lahti lastud ka peaaegu kõik kes polnud nõus direktori p… lakkuma.Vanemad kellel on võimalik,viivad oma lapsed juba ise mujale kooli ja seda ei saa neile pahaks panna,sest on selge,et kohalik kool pannakse kinni kasvõi üle laipade.

Tegelikult
3 aastat tagasi

leidsid vaidlustajad veel päris pika rea punkte, mida vaidlustada. Meie KOV-i-poole-kaldu ajakirjanikule on nende läbi lugemine muidugi liiga ülejõu käiv.

Lõhmus = Erdogan
3 aastat tagasi

S.t. kalduvused absoluutse autokraatia poole on sel mehel igas keharakus pulbitsmas. Kui ta päris võimule lähemale saab, küll siis juurutatakse kiirkorras ka kuklalasud, karistussalgad, oponentide jälitamine ning “ära kaotamine” jms.

Lõhmus = minevik
3 aastat tagasi

Lõhmus loodetavasti kaob radarilt peale KOVi valimisi. Mees on oma suutmatust juba piisavalt viimaste aastatega tõestanud.

Vallavanem, vaata ette!
3 aastat tagasi

Lukashenkost on hakkliha tegemisel!

Nõva soov
3 aastat tagasi

Pange tähele, et ka Nõva enda inimesed volikogus, Ülle Heinleht ja Aivar Oruste, hääletasid vanema astme sulgemise poolt.

Kuidas volikogu hääletab
3 aastat tagasi
Reply to  Nõva soov

Aivar Oruste – nn. “ärimees” – on oma tegevuses sõltuv KOV-i nisast. Seega hääletab tema täpselt nii, nagu vaja. Ülle Heinleht – sellest nähtusest paraku aru ei saa. Oleks nagu EKRE aga tegutseb nagu sots, mitte ei saa aru, kellega on tegu.

Tegelikult
3 aastat tagasi

Heinlehe pere- kõik ekrekad- käisid veel alles hiljuti sotsist Tarandi kutsel Brüsselis tema kontorit imetlemas. Mitte ei saa aru sellisest kahestumisest. EKRE-t ja Vooglaidu pidevalt laimav räuskajast provokaator on nende inimeste iidol.

Millal ükskord lõpeb Nõvakate kottimine???
3 aastat tagasi

Kas on veel keegi, kes ei näe, mis toimub? See ei ole enam normaalne, tegemist on psühhopaatide kättemaksuga. Aitab juba ükskord! Leidke endale mõni muu tegevus oma agressiivsuse väljavalamiseks nagu poks või mudamaadlus, kuid jätke inimesed juba ükskord ometi rahule!

Küsime uuesti
3 aastat tagasi

Kui Nõva on lõplikult mutta tambitud, milline piirkond on järgmine? Kullamaa? Martna? Noarootsi?

Naljakoht
3 aastat tagasi
Reply to  Küsime uuesti

Ott, ära plära

Vastus
3 aastat tagasi
Reply to  Küsime uuesti

Ilmselgelt Kullamaa! Koolijuhi konkursil rikuti väga mitmeid tingimusi ja seda eesmärgiga Lõhmusele vajalik persoon paika saada. Analoog Nõvale ja asjade edasine käik seega selge.

Kahju jah
3 aastat tagasi
Reply to  Vastus

eks Kulaamaa edasist tulevikku saab siis tõesti Nõva kogemuse põhjal ennustada. Võib-olla peaks väed koondama, et türannidele koht kätte näidata?

eks ta ole
3 aastat tagasi
Reply to  Kahju jah

tegelikult on Lõhmus ja Suur ikka täitsa rumalad 🙂 Nõva ja Kullamaa on mõlemad osavallad ja ääre peal. aga mis siis kui järgmiste valimiste aegu ütlevad nad aidaa ja lähevad siis nt. Lääne-Harju või Märjamaa koosseisu? neid kahte piirkonda peaks praegu hoidma nagu s*a pilpa peal :-), muidu võib selguda, et polegi enam valda, mida juhtida