Nõva kooli uued õpetajad selguvad esmaspäeva õhtuks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli saatus rpub juuksekarva otsas - haridusministeerium võib koolilt tegutsemisloa hoopis ära võtta. Arvo Tarmula
Nõva kooli saatus ripub juuksekarva otsas – haridusministeerium võib koolilt tegutsemisloa hoopis ära võtta. Arvo Tarmula

Nõva kooli õpetajate uus koosseis saab selgeks 24. augusti õhtuks.

„Selle nädala lõpus ja esmaspäeval kandidaatidega vesteldakse,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Lõhmus lisas, et tema andmetel ei ole praeguse seisuga ohtu, et 1. septembriks mõni õpetajakoht Nõva koolis täitmata jääks.

„Päris uusi õpetajaid peaks olema neli-viis,” ütles Lõhmus.

Juulis kuulutas Nõva kool välja konkursi 12 õpetaja leidmiseks. Enne seda oli tööleping lõpetatud seitsme õpetajaga, kes ei vastanud ühel või teisel põhjusel nõuetele. Neil kõigil olid sõlmitud tähtajatud lepinguid, kui töötada saanuks nad ainult aastase lepingu alusel.

1. septembrist vajab kool matemaatika-, füüsika-, keemia-, bioloogia-, geograafia-, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse, inglise keele, tööõpetuse, loodusõpetuse, eesti keele ja informaatika- ning lasteaiaõpetajat.

Haridusministeerium tuvastas mais, et suurem jagu Nõva kooli õpetajaid ei vasta kvalifikatsiooninõuetele – neil pole magistrikraadi või ei õpeta nad ainet, mida on õppinud. Ministeerium leidis ka hulga muid vajakajäämisi. Kui neid ei kõrvaldata, võib ministeerium koolilt tegutsemisloa ära võtta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
3 aastat tagasi

Praegused õpetajad õpetasid ja hästi õpetasid, nüüd ei vasta järsku .nõuetele?
Kohalikud õpetajad jäävad töötuteks, aga kus need uued elama hakkavad? Või hakkavad iga päev kusagilt sõitma? Mis õpetamine siis veel on? Naeruväärne!
Kas ei oleks targem korraldada praegustele mingid kursused, aidata siis nõutud järje peale? Kohalikud on praeguste õpetajatega väga rahul, andkem neile võimalus jätkata oma tööd!

eks ta ole
3 aastat tagasi
Reply to  Tiit

õpetajad, kellel oli õpetajakutse puudu said HTM õiendiga soovituse aasta lõpuks see paber vormistada. vastavad kursused algavad oktoobris. aga ei, kohe ja kiiresti oli nad vaja vallandada. kas, kust ja mis tasemel uued õpetajad leitakse, pole selge. minu laps ütles otse välja, et mis mõtet on sügisel kooli minna kui oma õpetajat enam pole …

Kurb tõde
3 aastat tagasi

Nõva koolist on saanud paari psühhopaadi eneseteostamise objekt. Inimlikkusest on asi väga kaugel.

Mati
3 aastat tagasi

Tsirkus Barcelonas.

hehh
3 aastat tagasi

Huvitav-huvitav, kohe järjekord ukse taga? Kool palkab portsu Bolti tuumateadlasi? Peaasi, et saaks kohad täis, kandidaadid oleksid koostöised(sõnavärd töökuulutusest) ja truualamlikud?

Nimi (kohustuslik)
3 aastat tagasi

Kas Ķaie Ilves on ise HM-i õiendit lugenud? Kas seal oli kirjas, see kõik, mida vallavalitsus väidab? Kas nn ajakirjanik kontrollib fakte või on Savisaare jüngri käpa all ning on lihtsalt suuvoodriks?

Küsimus
3 aastat tagasi

Miks vaid see üks kool nii luubi all on?
Kas teistes Läänemaa koolides on õpetajate haridusega tõesti kõik korras?

Käkre
3 aastat tagasi

See on õpetajate vastane tagakius. Sama juhtus ka lgbt organisatsioonide rahastamisega, kui üritati naisi toetavatelt organisatsioonidelt rahastust ära võtta valitsuse poolt. Sellisel väiksel asjal nagu erialase hariduse puudumine, ei tohiks lasta segada õpetajatel töö jätkamist nii nagu ei oleks tohtinud ka võrdsust edendavate ühingute rahastust väikese seadusele mitte vastavuse tõttu ära võtta.
Ootame innukalt valitsuse vahetust!, Siis lõppeb see jant ära lõpuks!

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Miks sa arsti ettekirjutusi ei täida, rohud puha võtmata!