Algab Läänemaa parima joogi konkurss

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Äsja parima alkohoolse joogi tiitli võitnud Kolk pruulikoja peremees Tiit Kolk enda pruulitud märjukusega. Foto: Urmas Lauri
Äsja parima alkohoolse joogi tiitli võitnud Kolk pruulikoja peremees Tiit Kolk enda pruulitud märjukusega. Foto: Urmas Lauri

Kodukant Läänemaa ning vinoteek MULLiga ja MULLita kuulutasid välja Läänemaa joogikonkursi, et selgitada välja parimad kohalikud joogid.

Konkursile on oodatud kõik vedelikud, mis on ise tehtud ja juua sünnivad: koduveinid, siidrid, õlled, mõdu, limonaadid, toonikud, maitseveed.
„Kui sul on kodus põnevate maitsetega isetehtud koduveine või -siidreid ja muid jooke või oled joogitootmise endale juba ametiks võtnud ja pakud neid ka teistele, siis ootame osalema,“ ütles Kodukant Läänemaa kohaliku toidu spetsialist Eva Rahv.

Konkursil osalemiseks tuleb korrektselt sildistatud jook saata hiljemalt 16. oktoobriks Haapsalus asuvasse vinoteeki MULLiga ja MULLita ning tasuda osalustasu.
„Oktoobris toimuvad eelvoorud, kus nii joogi- ja toiduekspertidest kui ka mitteprofessionaalidest koosnev žürii valib pimedegustatsiooni käigus finaali pääsevad joogid,“ rääkis Rahv.

Iga konkursil osaleja saab hiljem ka ise lugeda, mida žürii tema joogi kohta arvas. Võitjad selguvad novembris, kui toimub Läänemaa toidunädal. Lisaks võitjatele kajastatakse ka tiitlita jäänud huvitavamaid maitseid Läänemaa toidu kodulehel ja sotsiaalmeedias.

Rohkem infot selle kohta, millised on nõuded osalejatele, leiab Facebooki lehelt Haapsalu ja Läänemaa maitsed ning veebilehelt www.laanemaatoit.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Rock on üle kõigist

juss
3 aastat tagasi

Kaheliitrise Karu Kange vastu ei saa miski!

see
3 aastat tagasi

selgub juhul kui kui kõik läänlased avaldavad oma arvamust kogu olemasolevast joogivalikust, aga mitte üks veinibaar mõnest pudelist

Pook
3 aastat tagasi

Siin pole kahtlustki parimas joogis. Kapteni õlu!