Lääne-pöialpoiss pesitseb Noarootsis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-pöialpoiss. Foto. Tarvo Valker
Lääne-pöialpoiss. Foto. Tarvo Valker

Läänemaal Noarootsis pesitsevad teist aastat lääne-pöialpoisid, kes veel neli-viis aastat tagasi olid Eestis haruldased eksikülalised.

Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul vaadeldi esimesi pesitsevaid lääne-pöialpoisse Noarootsis mullu, tänavu on neid aga palju rohkem. „Laulmas oli neid kuulda ka Haapsalus,” ütles Valker.

Esimesi pesitsevaid lääne-pöialpoisse Eestis vaadeldi Pärnumaal kaks aastat tagasi. „Tegemist on lõunapoolse liigiga, kes laiendab oma levikuala,” ütles Valker. Seda põhjustavad soojad talved – lindude arvukus kasvab ja nad otsivad põhja poolt uusi pesitsuspaiku. Lääne-pöialpoisid saabuvad Eestisse aprillis ja lahkuvad septembris-oktoobris.

Eestis pesitsevast pöialpoisist eristab lääne-pöialpoissi valge kulmutriip silma kohal. Pöialpoisil triipu ei ole. Pöialpoisid on Eesti ja Euroopa väikseim linnuliik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Abe
3 aastat tagasi

Meil haapsalu külje all toimetavad samasugused.