Lääne-Nigula valib tuulepargile asukohta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Aulepa tuulepargis on kokku 16 tuulikut. Foto: Urmas Lauri
Tuulepark. Urmas Lauri

Sel kolmapäeval toimuvad Ristil ja Piirsalus avalikud arutelud Lääne-Nigula valla eriplaneeringu üle, mille alusel peaks valda kerkima tuulepark.

Eesti Energia soovib Lääne-Nigulasse rajada tuulepargi, mis võib siiakanti tuua kõigi aegade suurima investeeringu.

Tuulepargi planeerimise eesmärk on elektrituulikute abil toota taastuvenergiat. Tuulepark koosneb 17 kuni 30st kuni 290 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist, tuuleparki teenindavatest teedest, pargisisesest elektrivõrgust ja alajaamast. Tuulepargi jaoks vajaliku ala suurus on ca 2500 hektarit. Tuulepark liidetakse 330 kV alajaamaga ning tuulepargi juures paikneva alajaama ja 330 kV alajaama vahelise õhuliini pikkus võib olla kuni 15 km.

Planeeringuala võimalikke asukohti on välja valitud kolm: Kuijõe, Piirsalu, Kuke, Rõuma ja Rehemäe küla territooriumil valla idaosas; Vidruka, Seljaküla, Piirsalu, Jaakna, Luigu ja Rõuma küla territooriumil valla keskosas ning Keskvere, Liivi, Niinja, Kokre, Ohtla, Mõrdu, Üdruma, Laiküla, Soo-otsa ja Kabeli küla territooriumil valla lõunaosas.

Kohalikud elanikud on väljendanud oma vastuseisu, kuna keegi ei taha elada müra tekitava tuulepargi läheduses.

Risti koolimajas toimub arutelu kolmapäeval kell 12 ja Piirsalu seltsimajas kell 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments