Keskkonnaamet näitas rehvipurustamise tehasele rohelist tuld

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus peab täna langetama keerulise otsuse, kas lubada vanasse väetiselattu rehvitöötlemise ettevõte või mitte. Arvo Tarmula

Kuigi Lääne-Nigula vallavalitsus ütles rehvipurustamise tehasele Kadarpiku külas ei, on keskkonnaamet valmis ettevõtjale jäätmeloa väljastama.

„Arutame läbi, aga tõenäoliselt me seda otsust teist korda enam ei vaidlusta,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus Lääne Elule.

Keskkonnaamet on lisanud loale terve rea tingimusi, mis ettevõtjal tuleb täita, enne kui nad saavad Kadarpiku külas tehase püsti panna. „Need tingimused võtavad meie kõige suuremad hirmud maha,” ütles Lõhmus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
3 aastat tagasi

Peaga tehakse ikka otsused ja seda jätkub vallapeal mitme eest.Ega keegi teda tagasi ka valiks,kui midagi peaks nii untsu minema.

vastus
3 aastat tagasi

Saab näha, kas vallavalitsusel on mune või on lihtsalt rihmad!

keelata mürk
3 aastat tagasi

Kas keskkonnaameti ülesanne ongi keskonda muuta halvemuse poole? Alev koos oma lastega sundida elama kummihaisu sisse! Tere talv! Ainult vald saab inmesi aidata. Näeme siis, kas inimese soov on midagi väärt.
Väike alev oma inimestega kannatab. Need elanikud pole siia eile kolinud, elatakse mitmeid põlvesid omaehitataud kodudesj ja nüüd…… Ära ei kolita muidugi, kui inimene on siin sündinud, elanud, ei lähe ta kuhugi. Ainult, mis elu see saab nüüd olema??

jätk
3 aastat tagasi
Reply to  keelata mürk

Vald vaatab ise, mida teeb, ja loomulikult parima,seda teemat isegi ei võeta päevakorda enam.
Tuleohtlik oleks pealegi…. (Lasnamäe rehviladu ju ei suudetud mitmeid päevi kustutadagi. )Ja mis Kadarpiku küla nii väga, Taebla keskus ju täiesti see!

ometi
3 aastat tagasi
Reply to  keelata mürk

Ometi ,,mürgi,, peal töötavaid autosid ,mis hinge matavad, sõidab kah ikka veel ringi, nii et hingata pole,kui möödub …
Kuidas vanasti oli, kui väetiseladu siin töötas, ei tea.Arvatavasti mitte sel viisil,nagu ühes suuremas tööstuspiirkonnas , kus öösiti imbus mürk igale poole laiali, akent ei saanud avada hommikuni ka. kõige palavama ilmaga.

keelata mürk
3 aastat tagasi
Reply to  ometi

…kui väetiseladu siin töötas, ei tea… No kui ei tea siis Sa ju ei teagi. Mina olin aga ammu enne seda väetiseladu siia sündinud. Graanulväetised ei saanud haiseda siin oluliselt küll mitte. Ega siin väetisi ei toodetud. Pealegi on see minevik ja nüüd hakkame keskkonda siis halvendama. Kummihaisu teab igaüks ja siis oleme lõplikult mädas selle haisuga.

Sipelgas
3 aastat tagasi

Ei ole meitele siia midagi vaja , muidu hakka veel lõpuks tööl käima .

anonüümne
3 aastat tagasi

OK.

laks
3 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

kui eesuksest ei saa, siis tagauksest- kas omavalitsusel pole üldse jõudu,arukust,enesekindlust oma seisukohta kaitsta, või lihtsalt käidi vahepeal jutul, et võtta Lõhmusel hirmud maha. Elanikel on küll hirmud alles.

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  laks

hirmud võib ka maha võtta erinevaid värve pabereid kasutades 🙂 tühja neist kohalikest, peaasi, et vallavõimul hea elada oleks

anonüümne
3 aastat tagasi
Reply to  hehh

Peaasi, et artikli pealkiri ,,müüks,, ,rahvas loeks lehte, (oleks hirmul?) — muu siin on vaid tuuletallamine.

jätk
3 aastat tagasi
Reply to  laks

Me vallavanem pole eilane…! ☺