Juhtkiri: merre uputatud rahast on kasu

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Rannakaluritele on toetust makstud viimased kümme aastat, Nõva pole seni veel sentigi saanud.

Nüüd pannakse Lääne-Nigula vallas pool miljonit eurot paika lähema aasta jooksul. Nõval uputatakse tuleval aastal merre paarsada tuhat, Österbys ladustatakse juba tänavu kaldale 300 000 eurot.

Läänemaa rannakalurid

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan linnast
3 aastat tagasi

Österby sadama andmed sadamaregistris uurides saab selgeks, et suurim “paadi” tee sügavus 0,8 m ja vajalik veetee kanali pikkus ca 0,4 km. Kuidas leitakse vahendeid normaalse sügavusega laevatee rajamiseks, et saaksid silduda väike alused süvisega 2,0 m ja mis laevatee süvendamine kuni 3,0 m maksab? Kas keegi volinikest on teemat uurinud? Österby sadama andmed väikesadamate registris: https://www.sadamaregister.ee/sadam/405
Hara sadamas on võimalik silduda alusega kuni 3,0 m ja korralik Hara kalasadam asub Österbyst ainult 14,7 km kaugusel ja link väikesadamate registrisse: https://www.sadamaregister.ee/sadam/2259

Juku maalt
3 aastat tagasi
Reply to  Juhan linnast

hea Juhan, Sa vist ajad kaks sadamat segamini, Harjumaa Hara sadamas võib tõesti silduda isegi allveelaevaga. Seega ehk ei maksaks liiga kirjutada ja järeldada…

Nõvakas
3 aastat tagasi

Aastaid on lapsevanemad ja õpetajad kahelnud, et KOV-i eesmärk on see kool sulgeda, et hoone millegi “tulusama” jaoks vabastada. “Mitte mingil juhul”, “Nõva Kool kindlasti jääb” jne. on raiunud KOV. Kõikidele senistele sinisilmsetele peaks aga käesoleva otsusega lõplikult selge olema, et Nõva Kooliga seonduv eesmärk on sellest tüütusest vabaneda. Sest kui eesmärk oleks kool iga hinna eest alles jätta, siis selliseid liigutusi ei tehtaks. Või vallandatakse järgmiseks kõik kvalifikatsioonile mittevastavad õpetajad ka kõigist teistest Lääne-Nigula valla koolidest? Ilusti enne 1. septembrit? Võib-olla tõesti, saaks kohe kogu valla piires sellest tüütust hariduskulust vabaks ja saaks järgijääva maksuraha merre betooni valada. Sest… Loe rohkem »

urmas
3 aastat tagasi

Jah, see on tõsine probleem, et Haapsalu linnal ei ole oma sadamat, kust saaks otse paadist värsket kala osta.

kohustuslik
3 aastat tagasi

JA KELLELE SEE MERRE UPUTATUD RAHA KASU TOOB?Põliselanikud surevad ise välja,sest need kes lõpuks siia elama jäävad on pensionärid ja vigased ja mõni kes suudab kaugemal tööl käia või kaugtööga leiva lauale tuua,lisaks paar kõva ärikat kes üritavad viimastelt viimase välja pigistada.

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  kohustuslik

Ei sure see elu välja ühti , olgem optimistlikumad !

Majaomanik to ei ole
3 aastat tagasi

Kas Haapsalu ei asugi mere ääres?

Ei ole
3 aastat tagasi

Linnarahval võimalust Nõval paadi vastas käia, odavam tuleb poest liha osta ja vanu neljapäevases kalapäevi meenutada

Majaomanik
3 aastat tagasi

Värsket kala ei ole saada??!! Alles ei ostsin 10 prisket ahvenat otse kalamehe paadist ja nii kogu aeg!

milleks
3 aastat tagasi

värsket kala pole eestlasel kusagil saada, kõik läheb eksporti, meri meil ümber ringi. harrastajaid , kes oma pannile püüavad piirab looduskaitse kõikide vahenditega. Neid sadamaid ehitatakse ainult rikastele .kord aastas siis tehakse mingi kalapäev.roogitud räim selveris 2 korda kallim kui sealiha kilo.