Nõva sadam nõuab miljoneid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva sadam. Foto. Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald taotles Nõva sadama jaoks PRIA-lt 116 000 eurot, kogu projekt läheb maksma 214 000 eurot. Ehitamiseks läheb aga alles tuleval aastal.

„Oleme arvestanud, et dokumentide menetlus võtab aega ja ehitusega saame pihta hakata 2021. aastal,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. „Selle raha eest saame valmis ehitada ühe kai neljale-viiele alusele.” Lõhmus tõdes, et vallal tuleb omaosalusena juurde panna sada tuhat eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu mees
3 aastat tagasi

Suur vahet pole, Haapsalus samad seisud.

sama
3 aastat tagasi

nõme nagu nüüd haapsalu jaama tn ja tallinna mnt promenaad, kedagi ei huvita mis välja tuleb, peaasi, et saaks eurorahadele käpp peale panna, jaama ring on vist ainult sõiduautodele mõeldud nende tobedate saarekestega, mis talvel hakkavad üllatama

to ks
3 aastat tagasi

Päris asjalik tähelepanek. Arvan samamoodi, et tegemist on kantimisega. Kool kaotatakse ja ehitatakse midagi, kust on võimalik midagi kõrvale tilgutada- varsti valimised ju ka. Inimesed peaksid sellistel asjadel ja tegelastel silma hoolsalt peal hoidma, muidu ollakse jälle hiljem lõhkise küna ees, nagu Deiwi puhul

K.S
3 aastat tagasi

Kui nüüd puude taga metsa üritada näha siis kangastub kujutelm, kus valla rahadega ehitatakse sadam ja koolimajast on saanud mõne vallaomaniku isiklik nt. külalismaja…

Kohalik
3 aastat tagasi

Milleks neid miljoneid sinna matta kui kohe kõrval on kaks korralikult välja ehitatud sadamat, Ristna ja Dirhami.

???
3 aastat tagasi

Kes selgitaks kuidas on sadam hea ja õige investeering, kuid mitte kohaliku kooli säilitamine? Kas nii, et suurprojektist ikka tilgub kõrvale, kuid kool on garanteeritud kulu? Või on siin mingi muu loogika mängus, millest tavakodanik aru ei saa?

Käkre
3 aastat tagasi

Jälle mingi probleem? Vandenõulased on läbi aegade üritanud hävitata strateegilisi suurprojekte. Lisaks Rail Balticule üritatakse nüüd sadamaehituse mustata? Sadamad ja raudtee on olulise tähtsusega meie rahva jätkusuutlikkuse jaoks. Kui suudame tugeva infrastruktuuri abil tuua sisse piisavas koguses inimesi, siis on tagatud ka eesti rahvuse püsimine. Lennukitega inimeste lennutamine on kallis ja keskkonnavaenulik. Milleks lennata kui RB-ga saab otse Berliinist mõne tunniga tallinna. Edasi növa sadama ja RB-ga!

Re:
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Sinu jutus pole loogikat – inimeste sisse toomisega eesti rahvus just hävibki. Samuti on vähe usutav, et Nõva sadama arendamine eesti rahvuse säilimisele eriliselt kaasa aitab. Isegi Nõva päästmiseks on hilja. Lääne-Nigula on paiga uskumatult kiiresti suretada suutnud.

Hiilgav ajutöö!
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Et siis Nõva sadam on eluliselt vajalk infrastruktuuri osa? Muidu vist Nõvale ei saa? Ja see tagab lausa meie rahvuse püsimise? Tühja muust eluks vajalikust (lasteaed, kool, arstiabi jne.)! Kui palju võib selliseid loosungeid esitada?

Märt
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

No ei saa ju, Berliini rajatakse tiguteed mis ei asenda lendamist, rääkides kaubavedude vajalikkusest ja siin paistavad tegelike kasusaajate kõrvad, ja need pole Eesti kodanikud.