Prokurör taotleb aasta emale laste väärkohtlemise eest vangistust

BNS

Prokurör taotles eelmisel nädalal kohtuvaidluses 2013. aastal aasta ema tiitliga pärjatud Malle Kobinile laste väärkohtlemise eest reaalset vanglakaristust.

“Malle Kobinile ette heidetud tegude eest on maksimaalne võimalik liitkaristus viis aastat vangistust. Varem kriminaalkorras karistamata inimeste puhul kaalutakse alati võimalust jätta karistus tingimisi täitmisele pööramata. Prokuratuur hindas süüdistuses Malle Kobini kuritegusid keskmisest raskemaks ning 18. juunil peetud kohtuvaidlustel palus karistada teda nelja ja poole aasta pikkuse reaalse vangistusega,” ütles prokurör Indrek Kalda.

Kobini kaitsja leiab, et naine tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista.

Kohus langetab otsuse 24. augustil.

26. mail alanud kohtuprotsess toimus Pärnu maakohtus kannatanute eraelu kaitseks kinniste uste taga.

Viie lapse väärkohtlemises süüdistatav Malle Kobin (68) end kuritegudes süüdi ei tunnista.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi on Kobin aastatel 2016–2019 korduvalt löönud viit 9–17-aastast kasulast nii käe kui jalaga. Väidetavalt sundis Kobin karistusmeetmena lapsi seisma ühe koha peal tunde.

Kasulapsed elasid Kobini juures Hiiumaal perekodus asendushooldusteenuse lepingu alusel.

Kriminaaluurimine käivitati mullu augustis, kui sotsiaalkindlustusamet tegi kuriteoteate.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A.M.
3 aastat tagasi

Võiks teha pressikohtumise temaga , tahaks teada mida ta sellest ise arvab. Me ei tea tõde ega valet. Õpetuseks oleks see paljudele.

Vanamoodne
3 aastat tagasi

Aga põhiküsimus jääb kohtus vastuseta. Kuidas ikkagi kasvatada vastuhaukuvaid ja sõnakuulmatuid lapsi? Kauplemisega? Äraostmisega? Meelitamisega? Hüpersuperpsühholoogilise trikitamisega? Kui jah (eriti see viimane variant, mida nt. kooliõpetajailt eeldatakse), oleks kogu inimkond juba ammu välja surnud. NB! Ma ei propageeri jalaga löömist vaid lihtsalt küsin, sest olen aru saanud, et see, mida mingil juhul ei tohi teha, on paljuski seadusteks vormistatud, aga mida peaks tegema on igaühe isikliku IQ küsimus. Kahjuks või õnneks enne lapsesaamist vanematele IQ testi ei tehta.

Postimees
3 aastat tagasi

Kus on nüüd nn ohvriabi peaspetsialist Ülle Karjane.,.
Jalutab seal Lossiplats 4 ja imeb
nn. koostööpartneritel torusid tühjax?
Oi oi oi oi

K.S
3 aastat tagasi

Aga lapsed on “oma vitsad” saanud juba, samamoodi nagu kõik see lastekaitsjate armee oma palga…Kõik tundusid rahulolust rõkkama. Nüüd leiti kuri võõrasema keda karistada samal ajal need ” lastekaitsjad” röhivad oma mõnusast elust… Siin peaks mõttekoht olema…

küsimusele
3 aastat tagasi

laste muredega peaks tegelema sotstöötajad ja muud ametnikud…..

To küsimusele
3 aastat tagasi
Reply to  küsimusele

Oleks tegemist muredega, võiks seda nii liigitada. Kui on tegemist laste piinamise ja väärkohtlemisega, on see kuritegu ja kuulub karistamisele ning reaalne vangistus on sellistele paras palk!

Jüri
3 aastat tagasi

Eriti veider on see,et kasulapsed kiitsid kasuema taevani ,kui ta selle tiitli sai… Ma ei saa aru,hulluks läks ve?!

inimene
3 aastat tagasi

vangi tuleks panna need,kes kujutavad reaalset ohtu teiste eludele ehk siis kõigepealt roolijoodikud. Meil käib kõik vastupidi……

Küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  inimene

Kas laste piinamine ei kujuta ohtu laste eludele?

just
3 aastat tagasi

need tiitlid tuleks ammu ära kaotada……tuleb mingi komisjon kokku ja valib nimekirjast , et sina oled nüüd aasta ema.No mis lolli mängimine……..

Jubedus
3 aastat tagasi

Tõeline häbiplekk! On piinlik, et selline naine on lisaks saanud aasta ema tiitli. Seab küsimärgi alla kogu selle tunnustamise olemuse. Kas me ikka päriselt teame, keda me pärjame ja seame teistele eeskujuks? Mida kõike peavad lapsed siin ilmas kogema!