Galerii: Palivere pritsukuurile pandi täna paika tornikiiver

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 61
Palivere pritsukuurile ehitati uhke torn, täna tõsteti paika tornikiiver ja pandi selle tippu ka tuulelipp. Foto: Urmas Lauri

Kirna ja Palivere vabatahtlikke päästjaid ühendav mittetulundusühing Priitahtlikud Pritsumehed tahab hiljemalt 2021. aastaks Palivere aleviku keskel asuva pritsumaja vabatahtlike komandohoonena kasutusele võtta Palivere priitahtlikud pritsumehed tähistavad siis 90. sünnipäeva, kirjutas Lääne Elu 15. märtsil 2019.

Toona uskumatuna tundunud plaan viiakse ellu ning aasta pärast on pritsumaja pidulik avamine, teatas pritsumeeste eestvedaja Risto Roomet täna. Väljast on maja juba selline, nagu peab, aastaga tuleb teha sisetööd.

Kui pritsumaja korda saaks, oleks see kasuks nii priitahtlikele kui ka alevirahvale. Priitahtlikud saaksid seal kõik oma õppused ja õppepäevad läbi viia ja kogukond oma koosviibimisi korraldada.

Priitahtlikud Pritsumehed said Lääne-Nigula vallalt Palivere pritsukuuri kuni 2033. aastani tasuta kasutamiseks.

Priitahtlikel Pritsumeestel on kaks komandot, üks Kirnas, teine Paliveres. Kokku on kahe peale liikmeid 25. Kirna meestel on nõukogudeaegne GAZ-66 päästeauto, mille nimi on Eedu, Palivere omadel aga Peedu.

Palivere Vabatahtlik Tuletõrje Ühing

  • Julius Vunn, Jüri Kruusimägi, Jaan Reinthal, Jaan Reinans ja Anton Oltov esitasid veebruaris 1930 kohtu- ja siseministrile seltsi põhikirja, paludes selle registreerimist. Palivere Vabatahtlik Tuletõrje Ühing kanti ühingute, seltside ja nende liitude registrisse 19. mail 1931.
  • Mittetulundusühing Priitahtlikud Pritsumehed, mis esindab nii Kirbla kui ka Palivere vabatahtlikke, loodi 4. aprillil 2011. Juhatuse liikmed on Argo Kliss, Hardi Rehkalt, Risto Roomet ja Janika Roomet.

Vaata ka: “Paliveres taastatakse vana pritsumaja

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
möödasõitja
4 aastat tagasi

Selle maja renoveerimine meenutas mu meelest röövikust liblika koorumist. Vana kuuri otseselt nagu maha ei lammutatud aga aiman, et originaalist pole alles prussijuppigi. Miks nii tehti, pole viisakas küsida. Muigama võtab küll ja kindlasti ka õnne soovima, sest põhieesmärk sai ju täidetud. 🙂

Markus Kraus
4 aastat tagasi

Huvitav, kas turvavarustust ei peagi kõrgustes töötades enam kasutama?
Muidu väga tubli ettevõtmine.
Jõudu!

Tublid!
4 aastat tagasi

Uskumatu, milliseks iluduseks on muudetud see ilmetu sara keset alevikku! Head käekäiku majale ja selle kasutajatele!