Paliveres taastatakse vana pritsumaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 25

Risto Roomet (paremal) on kindel, et pritsikuuri saaks paari aasta jooksul päästekomando majaks ehitada ka oma jõududega. Kajar Kalamehe sõnul on pritsikuur oma kasulikkust juba suutnud tõestada. Foto: Urmas Lauri

Kirna ja Palivere vabatahtlikke päästjaid ühendav mittetulundusühing Priitahtlikud Pritsumehed tahab hiljemalt 2021. aastaks Palivere aleviku keskel asuva pritsumaja vabatahtlike komandohoonena kasutusele võtta. Palivere priitahtlikud pritsumehed tähistavad siis 90. sünnipäeva.

Kaks aastat tagasi said Priitahtlikud Pritsumehed Lääne-Nigula vallalt Palivere pritsukuuri kuni 2033. aastani tasuta kasutamiseks. Hoovõtt on praeguseks tehtud ja esimeseks hüppeks olnud elektri sissetoomisele hoonesse järgneb tänavu vundamendi remont ja ka põranda valamine.

Maja korda oma jõududega

Priitahtlikud loodavad praegu kartulikorvina hõreda, 1930. aastatel pritsukuuriks ehitatud hoone soojapidavaks komandohooneks korda saada oma jõududega.
....
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tabi
5 aastat tagasi

Ja inimestele tehakse selgeks,et igasse külla oleks optimaalne teha pritsukuur.Kes ja millise raha eest seda siis peaks tegema,mis läheb maksma selle ülalpidamine riigile,vallale jne.
Naljakas,leitakse mingi puukur ja siis hakatakse timmima ja tuunima,õige jutt,et noored mehed mingu tööle ja tootku parem midagi

Karule
5 aastat tagasi

Õige kui see Roomet on päästeteenistuses tööl siis tehku oma tööd korralikult et ei oleks vaja teist töökohta pidada ja raha kerjata.

nork
5 aastat tagasi

Mis virisete,meestel tuhinat on,miks mitte:)

noor
5 aastat tagasi

Taastage koera ja linnu puure parem,noored mehed ju.

pritsu
5 aastat tagasi

Oi Risto,mine tööle,krt sul jõudu ja jaksu küll,kaua sa lolli mängid.

Karu palivere
5 aastat tagasi

Miks raisatakse riigi raha, kui niimodu edasi siis võiks ju igalt poolt ja mõttelt raha jagada.
Ilmselgelt asjaajal vesi püksis, et varsti tema nn. Istuvat tõõd päästeametis enam niimodu ei toetata. On ju vaja kuskilt mujalt seda raha kerjata.
Kahju maksumaksja rahast lihtsalt.

läänemaalt
5 aastat tagasi

Tublid ja asjalikud noored mehed on meil Paliveres! Jõudu ja edu neile!