Läänemaa jalgpalliklubi teenis esiliigas esimesed punktid

Nädalavahetusel mängis Läänemaa jalgpalliklubi koduväljakul Tabasalu vastu. Lemmi Kann

Maikuu viimasel päeval mängis Läänemaa jalgpalliklubi oma esimese kodukohtumise esiliiga B-s. Nii kõrget liigajalgpalli klubitasemel pole Haapsalus varem peetud.

Esiliiga B kolmanda vooru kohtumises mängis Läänemaa JK võõrsil neljapäeval, 4. mail esiliiag B tabeliliidri Tartu JK Welco meeskonnaga.

Kui vastamisi läheb esiliiga B tabeliliider ja sama liiga debütant, siis mõistagi ollakse ennustusportaalides esimese poolt. Kuid jalgpall on meeskonnamäng, kus usk iseenesesse ja oma koduklubisse on ülitähtsad, sageli ka määravad.

Läänemaa jalgpalliklubi jalgpallurid uskusid, et distsipliiniga, treeneri käekirja ja taktikalise plaani sajaprotsendiline täitmine võib tuua edu. „Olime mänguks hästi valmis ja juba ennem kohtumist tundsin meeskonnasisest ülihead ühtset hingamist,” ütles meeskonna peatreener Theimo Tülp.

Läänemaa jalgpalliklubi asus mängu tartlase Karl Joosep Marki 25 minuti omaväravast juhtima.
Meeskond mängis hästi. „Oleme viimastest kaotustest teinud omad järeldused ja oleme toonud oma mängu taktikalise poole pealt uusi käike,” ütles Tülp.

Esiliiga B tabeliliidri vastu mängides suutsid mängijad seda kõike ka ellu viia.„Olime esimesel poolajal hästi mängus sees, suutsime mängujoonisest kinni pidada.” ütles Tülp.

Teisel poolajal vastased tulid paremini mängu sisse ja edu hoidmine läks keerulisemaks ja aina raskemaks. „Just vastaste suurema kogemuse pealt tuli mängu 90 minutil viigivärav. See oli valus, kuid samas saab siit edasi minna targemana ja paremana,” lausus klubi peatreener.

Vastaste viigivärava lõi mängu 90 minutil Thomas Sebastian Tolgu.

Tartu JK Welco kukkus tänu viigile tabelis teisele reale, Läänemaa JK säilitas üheksanda koha. Läänemaa jalgpalliklubi on mängudega teeninud ühe punkti.

Läänemaa JK mängis koosseisus: Karl Värva, hans Joosep Tammerik, Bert Rotberg, Indrek Nõulik, Karmo Einmann, Andres Dobõsev-Proosväli, Karel Saarkopli, Timo Vares, Kristo Enn, Kaarel Koel, Morten Saar. Vahetusmängijad: Siim Suitsberg, Mario Konks, Kermo Platov, Artur Matto, Kris-Sten Toom.

Juba esmaspäeval, 8.juunil mängib Läänemaa JK kodusel Haapsalu linnastaadionil Paide linnameeskonna vastu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
3 aastat tagasi

Good job team and coaches

uus
3 aastat tagasi

mees väravas. Hea märk paremast tulevikust. Ettevaatlikuks teeb kapteni teine kollane kahes järjestikuses mängus. Bert kipub poolaegade lõpul väsima, hilineb olukordade klaarimisel ja siit ka vead.