Kergejõustiklased avasid välishooaja

Erki Mitman sai noorteklassi järjekordse võidu. Pildil esimese treeneri Kaja Ladvaga. Foto: erakogu
Erki Mitman sai noorteklassi järjekordse võidu. Pildil esimese treeneri Kaja Ladvaga. Foto: erakogu

Ammu oma esimesi staadionistarte oodanud kergejõustiklased said teha esimesed võistlused erilistes tingimustes.

Eriline on kogu selle aasta Eesti kergejõustikukalender, mis on paika saanud. Koduse kergejõustiku tähtsaim võistlus on Eesti meistrivõistlused, mis toimuvad neljal päeval Rakvere staadionil tavapärasest kuu hiljem – 21.-24. juulil. Võistlusel osalevad vanusegrupid alates U14 kuni U23.

Täiskasvanute Eesti meistrivõistlused toimuvad 8.-9. augustini Kadrioru staadionil.

Riigisiseseid jõuproove on veel – noortel rukilillemängud, karikavõistlused, täiskasvanutel -karikavõistlused, teatejooksuvõistlused jne.

Läänemaa kergejõustiklased on esimesed stardid teinud. Risti spordiklubi jooksumees Lauri Tanner osaleb Kohila pikamaajooksusarjas. Kaks etappi on toimunud ja kaks kuuendat kohta vanusegrupis 40-49 võistleval Tanneril käes. 2000 meetri jooksus tuli tulemuseks 6.58,25 ja 3000 meetris 10.41,12.

Lõunaläänlased, kes nüüdseks spordivad Pärnus, Niidupargi kergejõustikuklubis on saavutanud väärt tulemusi heidetes. Lihula gümnaasiumis 9. klassi lõpetanud Gertu Küttmann on noorte heitjate seeriavõistlusel võitnud mõlemad kuuli, ketta ja vasaraheitevõistlused. U20 vanuseklassis võistlev Eesti noortekoondislane heitis teisel etapil näiteks ketast 42.41.

Samas klubis treeniv Virtsu kooli vilistlane Kaaro Saatmäe viis odaviskes meeste 800 grammise odaga oma margi 48.11-ni. See tulemus tähistab 18aastase kergejõustiklase jaoks ka Lõuna-Läänemaa kõigi aegade meeste odaviske rekordit.

Lihulas oli hooaja esimene jooksuvõistlus. Kolm võitjat jooksid nii hästi, et nende tulemuse taha kirjutati uus Lihula gümnaasiumi rekord. Tüdrukute U10 500 meetri distantsil sai Radele Kanter ajaks 1.56, U12 vanuseklassis Kertu Kärp 1000 meetri jooksus 4.15 ja U14 vanuseklassis Helena Klöimpuš 4.28.

Eestis juba 51 hooaega alustav heitjate seeriavõistlus tõi võistlema mitmed meie atleedid. Erki Mitman võitis meeste odaviske tulemusega 64.30. Kaja Ladva juures alustanud Noarootsi kergejõustiklane, kuid nüüd Audentese SK värve kaitsev ja Heiko Väädi käe all harjutav odamees jäi esimese võistlusega väga rahule. „Kui esimene võistlus sellise tulemuse annab, on väga hea. Vaadates katseid, tuleb sellel aastal 70 meetrit kindlasti ära,” ütles Mitman.

Tema rekord on eelmisest aastast 66.47, mis peaks tähistama ka Läänemaa rekordit. Kuid kuidas teise klubi all võistlev sportlane selle rekordi enda nimele saab, seda peavad siinsed spordifunktsionärid paika panema.

Aastal 2016 viis kuulitõukaja Karl Koha oma margi 18.20-ni. Vahepeal oli ta ree pealt maas, kuid tuli tagasi sellel talvel, kui tõukas taas 17 meetrit täpselt. Esimesel etapil läks ta tõukama head tulemust, kuid paraku tulemust kirja ei saanud. See-eest tegi ta kettaheites hea heite-tulemus 41.50 andis seitsmenda koha.

Kullamaalt pärit ja sealse treeneri Peep Jõevee käest sporditarkused selgeks saanud Rivo Tamm tõukas kolmanda koha vääriliselt kuuli. Tulemus 114.36

Läänemaal toimub selle suve esimene kergejõustikuvõistlus 20. juunil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments