Galerii: Tiit Moori puuskulptuurid jõudsid tagasi Aafrika randa

Kujud on Aafrika rannas uue koha peal. Arvo Tarmula

Tänasest on Aafrika rannas tagasi kõik neli Tiit Moori valmistatud puukuju.

Moor ütles, et marabud olid rannas talv läbi, kuid merilõvi, krokodill ja Miki-Hiir olid talvel renoveerimises. Merilõvi viis Moor Aafrika randa juba laupäeval, kuid krokodilli ja Miki-Hiire viis Moor koos Linnahoolduse töötajatega täna. Saarepuust kujud kaaluvad 200–300 kilo, seetõttu ei saanud ta neid üksi randa vedada.

Kujud viis Moor renoveerimisse juba 2018. aasta sügisel ja viimase talve veetsid kujud Haapsalu kaubamajas. „Renoveerimine oli sama raske nagu uue ehitamine,” ütles Moor.

Kujud said vahepeal uue värvikihi. Edaspidi plaanib Moor kujud igaks talveks rannast ära viia – et need kauem säiliksid.

Tänavu ei ole ka kujud enam mitte liiva sees, vaid rannas oleval puitteel. Uue asukoha kooskõlastas Moor linnaarhitekti Anu Joostiga. Liiv pole kujudele hea, sest kogub niiskust ja mõjub Moori sõnul kujude välimusele samamoodi nagu liivapaber.

Lisaks olemasolevatele kujudele on Mooril valmimas üks uss ja valmis on juba robot. Nende tulevane asukoht tuleb veel linnaga kooskõlastada.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments