Galerii: Linnahooldus võtab Jaani tänaval puu maha

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Jaani tänaval asuv Vahtrapuu võetakse täna maha. Arvo Tarmula

Täna võtab Haapsalu Linnahooldus maha Jaani tänaval asuva Vahtra puu.

Puu mahavõtmine tuli jutuks juba ammu – pärast seda kui 2018. aastal selle kõrval asunud puu kukkus Vee tänaval asuva maja katusesse. „See on töö, mis on olnud pikalt ootel,” ütles Haapsalu Linnahoolduse juht Krista Vilta.

Puu mahavõtmiseks tuli Linnahooldusel saada nii raieluba kui ka muinsuskaitse luba. Viimase järgi asus puu ka majale liiga lähedal. Muinsuskaitse luba kehtinuks tuleva pühapäevani. „Viimane hetk oli maha võtta,” ütles Vilta.

Vilta lisas, et seesuguse puu mahavõtmiseks on vaja tuulevaikset ilma ja ka tõstuk peab olema vaba. „Täna läks õnneks,” ütles Vilta.

Täna mahavõetud puu oli ka mädanenud.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
3 aastat tagasi

Väga õige liigutus! Ja ka mujal linnas on jubedaid (ja ohtlikke) jändrikke,mida on paha vaadata. Kui minna näiteks raudteejaamast Õhtu-Kalda tänava poole.

Haapsallanna
3 aastat tagasi

Puu kasvab minumeelest vales kohas (varjab ilusat kirikuvaadet).

Teine Mõte
3 aastat tagasi

Väga õige tegu, vanad ja ohtlikud puud tuleb kindlasti linnaruumist eemaldada.

Küsimus
3 aastat tagasi

Millal uus puu asemele istutatakse?

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Neisse kohtadesse, kuhu vanasti rumalad, ülearu pitsilisi maju ja rohelust armastavad inimesed puid istutasid, jääb tänapäeval lage maa ja kivikõrb. Tõsi ta on, et puud kasvavad mingil hetkel liiga suureks aga imelik, et vanasti sellesse nii dramaatiliselt ei suhtutud (et puu majale liiga lähedal ja sügiseti peab lehti koristama). Veel tsaariajal tundus olevat komme istutada puid lausa majade ette. Näiteks mäletan neid kummalgi pool tänase Tehnikasalongi tänavapoolset paraadnat. Kalda tn. koolimaja trepi kõrval, Kalevi tänaval, Mihkli tänaval, muuseumi hoovis, lossipargis. Osa vanalinna põlispuid kasvasid ligi meetrijämeduseks (paar kändu siiani näha). Eks muiste lastigi puul paarsada aastat kasvada, polnud nii vägevat… Loe rohkem »

Peab
3 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Täpselt samasse kohta mitte iialgi. Kohad leitakse sobivamad, linn areneb ja muutub, mõned puud jäävad ette, mõned kõdunevad, mõned muutuvad ohtlikeks. Nii on see ikka olnud ja jääb ka tulevikus.

maestro
3 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Maja juures ei tohi puid olla