Koolide koduõpe lõpeb kuu aja pärast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Taebla kooli direktori Jaanus Mägi sõnul hakkab ta täna õpetajatega arutama kooliaasta lõpetamise võimalusi. Urmas Lauri

Taebla kooli direktori Jaanus Mägi sõnul hakkab ta täna õpetajatega arutama kooliaasta lõpetamise võimalusi. Urmas Lauri

Haridusministeerium teatas, et koolide distantsõpe lõpeb 15. mail ja sellele järgneb üleminekuaeg, mil võib aidata koolilapsi lõpueksameiks valmistuda või õpetada teistest maha jäänuid.

Haridusministeeriumi seisukoht on, et üleminekuajal on kontaktõpe pigem erandlik ning mõeldud eelkõige lõpetajatele ja õpilastele, kes vajavad lisatuge. „Kindlasti ei teki kõigil õpilastel kohustust kooli minna, vajadusel võib distantsõppega jätkata,” seisab haridusministeeriumi teates.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi S
4 aastat tagasi

Kui enne 15 maid kooli ei saa, siis jääb ka lasteaia lõpetamine ära. Pole mõtet neid laule kodus pähe tuupidagi.

Lasteaiaõpetaja.
4 aastat tagasi
Reply to  Nimi S

Arvata võib, et jääb ju ära ka lasteaia lõpupidu.

No
4 aastat tagasi

Minu meelest ei ole see aasta ükski aktus lubatud?! Vahet ei ole, kas saab lasteaeda või mitte

Nimi
4 aastat tagasi
Reply to  No

Aga miks siis lasteaed Eliisi lisab materjali, mida kodus õppima peab lõpetamiseks?

Pole aimugi.
4 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Lasteaiad erinevad siis, meie ei lisa küll mitte midagi e-liisi. Ja ei ole plaaniski seda tegema hakata.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Pole aimugi.

Meil juba info, et lõpetamine toimub aga ilusa ilmaga ja õues.

No
4 aastat tagasi

Enne tuleks oodata ära, mis suuna viirus on võtmas ja siis alles hõisata, et kooli saab minna. Eestlased on ikka arvamusel, et nemad saavad kõigega kiiremini ja paremini hakkama, reaalsus on siiski teine.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  No

Siin hiljuti üks hõiskas ka et Haapsalu suveüritused toimuvad…Tuleb mõista, et üka seltskond ainult hõiskamise eest saabki palka…

loodame
4 aastat tagasi

et eakamad õpetajad,keda meil on riigis päris palju, kannatada ei saa.Nad on ikkagi riskirühmas….Ei saa aru,milleks seda nüüd kooli nüüd avada …..

Juku
4 aastat tagasi

Pealkiri jätab mulje nagu 15. mail saaks distantsõppe läbi. Tegelikult jäävad ju ikkagi enamus lapsi edasi kodusele õppele, lisandub vaid võimalus lubada väiksemaid õpilasrühmi näiteks konsultatsoonideks või suvetöö sooritamiseks kooli.

linlane 2
4 aastat tagasi
Reply to  Juku

Lugesin artiklist küll vaid tasuta osa, kuid selle põhjal tekkis kas segadus: üks lause ütleb, et 15. mail saab distantsõpe läbi, aga teine lisab juurde, et kõik kooli ei lähe ja distantsõppega võib jätkata. Päris hea meel kohe, et ma koolijuht, õpetaja või lapsevanem ei ole.