Valitsus langetab diisliaktsiisi ja peatab teise samba maksed

BNS

Foto: Arvo Tarmula
Diislikütuse aktsiis langeb. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks riigi 2020. aasta lisaeelarve ja sellega seotud seaduste muudatused, mis näevad ette ka diislikütuse aktsiisi langetamist ja maksete peatamist teise pensionisambasse.

Ratas esitab lisaeelarve riigikogule neljapäeval. „Olen väga tänulik riigikogule konstruktiivse suhtumise eest kogu koroonaviiruse ajal ja palun riigikogult ka selle kiiret menetlemist,” ütles Ratas valitsuse pressikonverentsil.

Peaministri sõnul on esimene eesmärk, et inimesed säilitaksid töö. „Selleks on ettenähtud ka töötukassa meetmed, et palka kompenseerida riigi poolt,” lisas Ratas. „Ma tänan kõiki Eesti inimesi, kes pingutavad ja abi pakuvad,” ütles peaminister.

Lisaeelarvega suunatakse meditsiinisüsteemi 200 miljonit eurot. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pakub läbi Kredexi majandusabi koroonaviiruse levikst tulenevate raskuste leevendamiseks. Valitsus otsustas suurendada Kredexi meetmeid 1 miljardilt 1,25 miljardile.

„Kavas on langetada ka diislikütuse aktsiisi, peatada teise samba pensionimaksed ja toetada laevandussektorit,” sõnas Ratas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
S. V
3 aastat tagasi

Aga mida teete lastekodude ja nende töötajatega. Millega kaitsete lastekodude vanemaealist töötajaskonda………….