Kunstikooli näitust saab vaadata internetis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Üks teema, millega noored kunstnikud tunnis kätt harjutasid, oli „Karu ja puu“, kus õpiti segama pruune värvitoone. Foto Haapsalu kunstikool

Haapsalu kunstikooli õpilaste näitust saab nüüd vaadata ka interneti vahendusel, tegemist on teadaolevalt kunstikooli esimese virtuaalnäitusega.

Näitusel on väljas kunstikooli ettevalmistusklasside 8-11aastaste õpilaste tööd. Näitus pidi kunstikooli direktori Kristi Erkmanni sõnul avatama 16. märtsil, kuid eriolukorra tõttu tuli selle avamine ära jätta ja galerii sulgeda.

„Olime just tööd üles saanud ja tekkis tunne, et mis me neist luku taha paneme. Lastel olid ju tööd tehtud ja nad teadsid, et näitus tuleb,“ ütles Erkmann. Ta lisas, et praegu on teisedki virtuaalnäitusi teinud.

Näitusele jõudnud tööd on valminud maali- ja kompositsiooni tunnis õpetajate Aide Leit-Lepmetsa ja Elis Saarevälja juhendamisel.

Tundides on õpilased harjutanud abstraktset kunsti, värvide segamist ja kombineerimist, natuurist ja pildi järgi maastiku maalimist, samuti on katsetusi geomeetriliste kujundite maailmas ja abstraktses kunstis.

Piltide kõrval on näitusel ka Karel Rahu juhendamisel vormiõpetuse tunnis valminud keraamikat.

Virtuaalnäituse tarbeks pildistas õpilaste tööd üles Höije Nuuter ja neid on võimalik näha Haapsalu kunstikooli Facebooki lehel ja kunstikooli kodulehel.

Erkmanni sõnul on üles pildistatud ka kunstikooli ja Läänemaa ühisgümnaasiumi ühisnäituse tööd Haapsalu linnagaleriis ja peagi saab ka neid virtuaalnäitusena näha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments