Põhikooli ja gümnaasiumi lõpueksamid lükkuvad edasi

Noarootsi gümnaasiumi abituriendid hiilgasid eesti keele eksamil. Urmas Lauri
Noarootsi gümnaasiumi abituriendid möödunud aastal eesti keele eksamil. Urmas Lauri

Haridus- ja teadusministeerium otsustas, et eriolukorra tõttu lükkuvad edasi põhikooli ja gümnaasiumi lõpueksamid.

Eriolukorras ei toimu ka keeletasemete eksameid, teste ja tasemetöid. Uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps märkis, et uute eksamiaegade määramisel lähtub ministeerium sellest, et õpilastel ja õpetajatel oleks piisavalt aega eksamitele häälestumiseks. „Kindlasti ei alusta me eksamitega varem kui kaks nädalat pärast tavapärase õppekorralduse taastamist,” ütles Reps.

Minister lisas, et distantsõpe jätkub esialgu veel vähemalt kaks nädalat, aga suure tõenäosusega aprilli lõpuni. Eksamite edasilükkamise peamine põhjus on eriolukorrast tulenev vajadus vältida avalikke kogunemisi ja piirata lähikontaktide arvu.

Juhul, kui eriolukorra kestust pikendatakse ning see ulatub suvevaheaja alguseni, peab ministeerium otstarbekaks, et õpilased lõpetavad koolid jooksvate hinnete alusel.

Gümnaasiumi, kutseõppeasutusse ja kõrgkooli vastuvõtmise tingimused määrab iga haridusasutus ise. Juba praegu on nii ülikoolid kui ka paljud gümnaasiumid ministeeriumile kinnitanud, et nad tegelevad sobilike lahenduste otsimisega ja on valmis paindlikult tegutsema.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments