Urmas Sukles palub haigetel inimestel koju jääda

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles palub sotsiaalmeedias kõigil, kes on vähegi haiged kodus püsida.

„Täna on meil kujunenud situatsioon, kus on haigeid, kes ravivad end kodus ja keda pole veel jõutud testida. Kui sul on lähiajal olnud või on mõni sellistest haigusnähtudest – mõõdukas palavik, nõrkus, maitsemeele kadumine, kerge köha, hingamine raskendatud, kurguvalu, nohu, siis väldi kontakte teiste inimestega ja püsi kodus,” kirjutab Sukles.

Ta soovitab suhelda oma perearstiga ning kodust mitte välja tulle enne kui haigusnähtudest on möödas kaks nädalat. „Kui te näete linnas kedagi, keda te teate haige olevat või hiljuti olnud, paluge tal tungivalt koju minna,” kirjutas Sukles. „Ainult nii saame me tema levikule piiri panna.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
4 aastat tagasi

Terevisioonis avaldas noorepoolne saatejuht imestust, miks Eestis on pensionieas viirusnakatunute osakaal nii väike? Sellepärast, et Eesti vanake on kõige üksildasem vanake maailmas! Kes talle selle viiruse ikka koju kätte toob, erinevalt kolm põlvkonda koos elavast Itaalia perekonnast, kus noored-vanad ninapidi koos? Ka ei reisi meie 70+ kaasmaalased märkimisväärselt. Seevastu majanduslikult kindlustatud 30-50 aastased eestlased reisivad vägagi ning on hetkel ka suurim viirusnakatunute grupp Eestis.

Mõte
4 aastat tagasi

Mis saab siis, kui tervis käest ja perearst suunab testima?! Kuhu peab inimene minema, kui enesetunne halb ja autoga iseTallinnasse sõita ei suuda, aga kiirabi kanditaat veel pole?! Nagu olen aru saanud on Haapsalu testimiseks nn paberite ja näitajate järgi testimise vajaduseta!!! Kahjuks aga keegi ei tea tegelikkust….

siiru-viiru
4 aastat tagasi

Hästi kirjutatud, aga vähe kirjutatud. Haige inimene ei tahagi selliste sümptomitega välja minna. Kui ma näen linnas kedagi, kes hiljuti haige oli, siis küsiksin, et miks sa välja tulid ning arvan kuulvat vastust, et pole ju kedagi, kes söögi toob ning apteegist rohtu-naabreid tülitada ei taha ning lapsed ju kõik mööda ilma laiali. Enne kui palume kellelgi tungivalt koju minna, küsiks, kas saan sind kuidagi aidata. Muidugi peab valmis olema, et pahalane tatti pritsima ei hakka.

Mart
4 aastat tagasi

Suklesele meenus, et valimised on tulekul.

vanaema
4 aastat tagasi
Reply to  Mart

Kuulge, Sukles osutus suure ülekaaluga valituks ka siis, kui sõna ,,koroona,, meist keegi ei teadnudki. See on tõsine pandeemia, nalja sel teemal teha ei kannata ja aasida samuti mitte . Olge terved.

Seda et
4 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Ülekaalukalt osutus sellepärast, et vastaseid ei olnud. Oli siililegi selge, et selleks ei ole Vikman ega ammugi mitte Vallimäe. Piisab sellest, kui tuleb värsket verd ja ta on kadunud.

vanaema
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Praegu oleks tark keskenduda koroona, mitte Suklese kadumisele. Ja ikkagi, olge palun mõistlikud ja terved.