LÜG ja Haapsalu kunstikool avavad linnagaleriis ühisnäituse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Näituse plakati autor on Arti Saral

Täna õhtul avatakse Haapsalu linnagaleriis Läänemaa ühisgümnaasiumi ja Haapsalu kunstikooli õpilaste ühisnäitus.

Tegemist on kahe kooli kolmanda ühisnäitusega, mille teema on tänavu „Naine ja mees”. Näitusel on väljas paarikümne õpilase tööd.

Haapsalu kunstikooli direktori Kristi Erkmanni sõnul on kunstikoolist näitusel esimese ja neljanda kursuse õpilaste tööd, keda on juhendanud Indrek Jets ja ja Aidi Leit-Lepmets. ööd on tehtud just selle näituse tarbeks. „Nad ühel kunstikooli ööl tegid mõttetalgud, et mida näituseks teha,” ütles Erkmann.

Kui kunstikoolis on õppivad põhikooliealised lapsed, siis LÜGist on esindatud veidi vanemad, 11. klassi õpilased. Nende õpetaja Karel Rahu ütles, et näitusetööd on sündinud 11. humanitaarklassi loovkunsti suuna tundides.

LÜGi ja kunstikooli ühisnäitused said alguse kaks aastat tagasi. Idee hakkas idanema kunagise LÜGI õpilaste näituse avamise järgsest vestlusest. Esimesel ühisnäitusel kujutasid noored iseseisvust, läinud aastal oli aga näituse teemaks rütm.

Kahe kooli ühisnäitus avatakse täna, kolmapäeval kell 17 Haapsalu linnagaleriis ja avatuks jääb see 29. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments