Sada Läänemaa last käis Eesti Laulu peaproovi vaatamas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Laulul üles astunud artistid. Foto Eesti Laulu Facebook

Sada Läänemaa noort käis heategevusfondi Aitan lapsi, Eesti Laulu ja Saku suurhalli toel läinud laupäeval Saku suurhallis Eesti Laulu finaalvõistluse peaproovi vaatamas.

Haapsalu linnavalitsuse noorsootöö spetsialisti Urve Sarapiku sõnul käisid sel aastal Eesti Laulu finaali peaproovi Läänemaalt vaatmas 30 Oru ja 40 Haapsalu põhikooli õpilast, samuti Haapsalu noorte huvikeskuses aktiivsed Haapsalu ja Ridala lapsed.
„Juba neljandat korda on meil olnud tore võimalus lapsed Eesti Laulu peaproovi vaatama tuua ja nii ka seekord. Tagasiside noorte poolt on alati olnud väga positiivne ja nad hindavad saadud kogemust kõrgelt. Sel korral saabus finaalvõistlust vaatama 1500 last ja noort üle Eesti,” ütles Aitan Lapsi heategevusfondi juhatuse liige Eve Männik.

Heategevusfondi Aitan Lapsi eesmärk on juhatada lapsi nii teatri, kunsti, kirjanduse, muusika ja spordi juurde ning innustada neid positiivsete emotsioonide kaudu
Eesti kultuuri hindama ja mõistma. Eesti Laul on kodumaisel muusikamaastikul oluline sündmus ja seetõttu ka noored sinna saadeti.

Lisaks noortele külastusvõimaluse pakkumisele annetas Eesti Laul kahes Tartus toimunud poolfinaalis, peaproovis ja finaalkontserdil nii lava taga kui ka publikualadel tarbitud toodete taara tagastusest saadava raha Eestis elavatele lastele erinevate kultuuriemotsioonide toomiseks. Taara kogumiseks oli nii Tartu poolfinaalides kui Tallinna peaproovis ja finaalis lava taga spetsiaalne taaraautomaat.

„Soovime tänada kõiki inimesi, kes taaraautomaati kasutades on annetusnuppu vajutanud. See aitab lapsed kultuurisündmustele, kuhu nad muidu ise ehk ei satuks, sealhulgas Eesti Laulule,” rääkis Männik.

Eesti Laulu peaproov oli laupäeva päeval Saku suurhallis. Eesti Laulu peaproovis tehti läbi kogu õhtune kava katkestusteta ja kõik esitused, vahetekstid ja momendid mängiti läbi täpselt nii nagu õhtuses finaalis. Seega oli peaproov laste jaoks täpselt nagu päris.
Pärast peaproovi oli lastel piisavalt aega, et koju jõuda ja oma lemmikutele ka ametlikus finaalis kaasa elada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments