Haapsalu uut perearsti võib oodata 25 000 eurot  

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnavolikogu liige, perearst Helle Saarsoo. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu sotsiaal- ja õiguskomisjoni liikmed Helle Saarsoo, Peeter Vikman ja Merle Mäesalu tegid ettepaneku toetada Haapsalu uut nimistuga tööd alustavat perearsti 25 000 euroga ja lisada see summa linna 2020. aasta eelarvesse.

Haapsalu linnavolikogu sotsiaal- ja õiguskomisjon arutas Haapsalu perearstikriisi neljapäeval, 5. veebruaril. Haapsalu perearsti Ilme Leova nimistu jäi tohtrita tänavu 1. jaanuarist, mil Leova jäi pensionile.

„Haapsalus on perearstikriis,“ seisab sotsiaal- ja õiguskomisjoni ettepaneku seletuskirjas.

Terviseamet korraldas mullu kaks konkurssi Leova nimistule uue perearsti leidmiseks. Kummalgi korral ei laekunud ühtegi sooviavaldust.

Uut konkurssi ei ole amet välja kuulutanud, sest sõlmis pooleaastase lepingu perearst Madis Tiigile kuuluva ettevõttega Terviseagentuur.

Haigekassa nõuete järgi peab nimistuga töötav perearst tegema kohapeal vastuvõttu  vähemalt  neli tundi päevas  või 20 tundi nädalas. Tiik on väidetavalt kohal kord nädalas neli tundi. Ülejäänud ajal suhtleb neli tundi päevas patsientidega videosilla vahendusel Paide perearst Kadri Riivik.

Haapsalu linnavolikogu sotsiaal- ja õiguskomisjoni liikmete hinnangul ei ole Haapsalus sellise lahendusega tagatud perearsti kättesaadavus ja kvaliteet.

„Näeme vajadust motiveerida kandidaate konkureerima just  Haapsalu linna  perearsti nimistule. Teeme ettepaneku toetada  terviseameti korraldatud konkursi võitjat  25 000 euroga,“ seisab seletuskirjas. Haapsalu linnavalitsus peaks alustama terviseametiga läbirääkimisi uue perearstikonkursi korraldamiseks Haapsalus.

Haapsalu kuuest perearstist kaks  on pensionieas, ühel  saabub pensioniiga  kahe aasta pärast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
APR
4 aastat tagasi

Küsimus laiem.Palju neid ülikooli lõpetanuid soovib tulla väikelinna? Tallinn on koht,kus saab karjääri teha. Isegi mitte Tartu,paraku. Ja mitte üksnes arstid.

OMG
4 aastat tagasi

Tulge maa peale! Mis lollusi seal volikogus õige plaanite? Kui raha on palju, siis parandage teid, tõstke sünnitoetust või ranitsatoetust, langetage lasteaedade kohamaksu, toetage puudega lapsi jne…

Pff
4 aastat tagasi
Reply to  OMG

.
Mõnus kireda, kui endal arst olemas? Sajad inimesed on nüüd põhimõtteliselt arstita, sellele oled mõelnud? Kui leitakse see raha, väga tore, ehk on abi. On palju mõttetumaid kohti, kuhu iga päev rahva raha maetakse. Kättesaadav perearstiabi oleks nagu elementaarne veel? Või ongi uus reaalsus, et peagi on ühe suurema Eesti keskuse peale üks pangaautomaat, üks apteek ja üks perearst? Postkontor avatud üks päev nädalas?

No
4 aastat tagasi
Reply to  Pff

Kui nt linnas üks aselinnapea koht ära kaotada, siis jääb raha palju üle.

gif
4 aastat tagasi

Huvitatav kes selles küll süüdi on et haapsalu toredad arstid siia haapsalusse tagasi tulla ei taha… ??? Kas need vennad vastutavad ka enda tegude või tegematajätmiste eest. – oh ei need vennad ei saa ju arugi mis toimub. Vismari haiglas oli nende jaoks eraldi süüdmataute osakond.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Kui apteegireform läbi läheb, siis oleme mingil hetkel apteekidega sarnases olukorras, sest kõik oma ala spetsialistid ei soovi olla ettevõtjad.

küsimus
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Ratas ju lubas leida meile selle puuduva perearsti, ehk siis valitsus leiab ka 25000

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Kui peaminister selle perearsti leiab, siis on see ainult üksikjuhtumi lahendus. Ja arvad, et linna lubatud rahale peaks riik veel teist samapalju otsa panema?

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

See 25 000 on abistamiseks, et Ratas lubatud perearsti ikka leiaks.