Indrek Saar: presidendi argumendid avavad loodetavasti ka valitsuse silmad

Lääne Elu

info@le.ee

SDE esimees Indrek Saar. Foto: Erlend Štaub
SDE esimees Indrek Saar. Foto: Erlend Štaub

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehe Indrek Saare sõnul lisas president Kersti Kaljulaidi otsus saata pensioni teist sammast puudutav seadus riigikokku tagasi usku, et inimesi ebaõiglaselt kohtlev ja Eesti tulevikku ohustav seadus sellisel kujul ei jõustu.

„Kadriorust täna tulnud otsus kinnitas nii sotsiaaldemokraatide kui väga paljude teiste veendumust, et riigikogus usaldushääletuse teel läbi surutud pensioniseadus on põhiseadusega vastuolus. Ma väga loodan, et riigipea argumendid avavad ka koalitsioonisaadikute silmad. Nüüd tuleb see seadus põhiseadusega kooskõlla viia, mis tähendab, et pensioni teise samba lammutamine jääb valitsuse pakutud viisil ära. Variant on minna edasi opositsiooni esitatud pensionieelnõuga, mis muudab teise samba väljamaksed oluliselt paindlikumaks, kuid ei lõhu kogu meie pensionisüsteemi,” ütles Saar.

Vastuolu põhiseadusega ei ole Saare sõnul selle seaduse ainus suur probleem. „Olukorras, kus töötajaid jääb järjest vähemaks ja pensionäride arv üha kasvab, tooks  kogumispensioni lammutamine tulevikus vääramatult kaasa väiksemad pensionid. Lisaks paneb see edaspidi löögi alla tänased noored ja lapsed, kes on sunnitud tulevikus maksma kõrgemaid makse. Vastasel juhul variseb meie pensionisüsteem lihtsalt kokku,” rääkis Saar.

Tema sõnul tasub selle pensionisaaga puhul välja tuua ka valitsuserakondade küüniline arvestus. „Seaduse rakendumine on kavandatud nii, et just vahetult enne järgmisi kohalikke valimisi saaksid inimesed raha kätte. Ühekordselt kasvaksid ka riigi maksutulud, mis võimaldab valimiste eel teha teatud valijagruppidele ühekordseid kingitusi. Seda tehakse aga pensionieaks säästusid kogunud inimeste raha ja Eesti laste tuleviku arvel,” märkis Saar.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Saar
Saar

paneb jälle “tarka”.

naiiv
naiiv

seda pankades hoitavat pensiraha näete tulevikus nagu oma kõrvu, ikka leitakse põhjendus viisil# ei mäleta¤

Mnjah
Mnjah

Presidendi kantseleis puudub õigusnõunik, seega millest me räägime, kui siis ainult emotsioonist. See ei ole koht poliitilisteks avaldusteks, Kadriorus istuv arusaamatus võiks mõista, et sellisel juhul on ka hetkel kehtiv pensionifondide regulatsioon põhiseadusega vastuolus. Iseenda tarkusest tehtud otsuste mädakvaliteet on Eesti kirjanduse klassika. Nalja saab siin banaanias.

To Mnjah
To Mnjah

Kõige halenaljakam ongi asja juures see, et toodud vastuargumentide põhjal on tänane II sammas igal juhul põhiseadusega vastuolus. See paraku ei paista opositsiooni ega presidenti häirivat. Ei häiri kedagi ka olematu tootlus ehk pankade nuumamine.

Pankade
Pankade

nuumamine ja eesti rahva hävitamine ongi opositsiooni eesmärk.

Majaomanik
Majaomanik

Kas Eestis 40 aastal võimule tulnud sotside teod on ununenud?

Jah
Jah

Peab täie tõsidusega sellise asja kordumise eest seisma! Ei ole sotsidel võimu juurde asja!!!!!!!!!

Seekord õige jutt
Seekord õige jutt

Praegu ei käi jutt võimust. Käib pensio ide vähenemisest tulevikus. Tahadki seda?

Mnjah
Mnjah

Kui loll on loll? Palun selgita kuidas tulevikus pensionid vähenevad või kuidas mõjutab raha omanikule tagasiandmine põhiseaduslikku regulatsiooni?

juss
juss

Kõik poliitikute avaldused on seotud võimule pääsemisega! Kus maailmas lugupeetud ka elab?

wpDiscuz