Andrus Karnau: rokkstaaride pensionireform

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Andrus Karnau. Foto: Arvo Tarmula

Andrus Karnau.
Foto: Arvo Tarmula

Paremäärmuslike parteide probleem peitub selles, et nad võivad küll osutada õigetele muredele, aga neil napib oskusi lahenduste pakkumiseks. Nii on läinud ka teise samba pensioni reformiga – kitsaskohtadele on viidatud, aga lahendus poolik või puudulik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kõik tehakse valesti,kõik on saamatud ja napakad,ainult refi omad tegid kunagi 17 aastat jutti kõik õieti ? Lollimaja on see meie banaania !

töörahva lipu
3 aastat tagasi

mainet on võimatu alla tõmmata, nii nagu see on olnud jalgade alla trambitud, nii see on edasi

jutt
3 aastat tagasi

nagu endisel ekp rk lektoril, lenini ideede propageerimisel ja kapitalismi kritiseerimisel

Kas
3 aastat tagasi

Kas peale kahe lause on veel midagi kirjutatud või ongi see kogu artikkel?
Aga olgu, kuidas on, need kaks lauset on küündimatud ja võhiklikud. Teise samba vabatahtlikkus annab vabaduse, aga ka vastutuse. Olen näinud meedias paari artiklit, milles inimesi päriselt juhendatakse, millest juhinduda teises sambas jätkamise või ka mittejätkamise valikuid tegema. Koalitsioonile ärategevat juttu ongi opositsioon pädev eetrisse paiskama, aga piinlik on, kui jutt on asjatundmatu ja targa pildil oleva näoga ebakõlas.

Mis?
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

…”targa pildil oleva näoga…” – – mis pilti te vaatate?

Kas
3 aastat tagasi
Reply to  Mis?

Ma tegin nalja.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

Kindlasti on aga selle eest tuleb maksta.

kähisev tainapea
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

ei näe küll , motet enda raha selle saasta peale raisata

Vasak-äärmuslase pettumus
3 aastat tagasi

Pensionireformi seadustamisega kaasnes 2 suurt ja olulist asja:
1. Rahvas nägi, et lõpuks ometi on riik ehk valitsus, näoga nende poole pöördunud, ja
2. Rahvas sai tagasi usu nii riiki kui ka Riigikohtusse, kes tegi seekord ausa otsuse, ega läinud kaasa vasak-äärmuslike jõudude ühiskonda vaenava poliitikaga.
Riigikohus asus rahva poolele ühtlasi ka oligarhilise välismaise röövpanganduse suhtes.

juss
3 aastat tagasi

Imelik arusaam, valitsus EI ole riik, see nn isamaa loodab sellest reformist oma s.tta seisu parandada.

kähisev tainapea
3 aastat tagasi
Reply to  juss

vaata kus laovad miinuseid need idioodid …..

Majaomanik
3 aastat tagasi

Saan iga kuu oma sambast 50€ miinus maks.Mis raha see on,saa korralikku prantsuse konjakitki. Vähemalt saab nüüd ülejäänud paarkümmend tonni välja võtta.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Suure summa pealt saab ka riik korraliku kopika.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

riigikassa, mitte riik

kähisev tainapea
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

mitte riik , vaid 101 huiarit seal mäe peal , koos selle brüsseli puupeaga …..

Noor penskar
3 aastat tagasi

Hõbemägi ütles täna Keskpäevatunnis vaimukalt, kuidas nüüd peale kaklust nurgatagused nn.anaüütikud on välja tulnud ja vehivad rusikatega.

jamps
3 aastat tagasi

Minul on hea olla erapooletu kohtunik , mul on õnnestunud pensionifondiga erinevail aegadel igasuguseid arenguid läbi teha. Ja olen ka selle kuulsa LHV eduka fondi panustaja algusest peale. Sedagi sel põhjusel, et Swedbank oli mul parajasti mingi teemaga hinge täis ajanud. Nii olengi üks neist vähestest, kes omavad absoluutset ülevaadet , mida siis edukas fond tegelikult suutis. Viimased 8 aastat pole ma andnud neile enam midagi ( lasknud olemasolevat kasutada) ja kogu nende saavutuste koosseis on nüüd väga alasti oma tulemusega. Ometi jaapani elunik kirjutab mulle ikka kui hästi ta minu rahaga on ringi käinud. Uuel aastal istume maha ja… Loe rohkem »

jamps
3 aastat tagasi

ainult “majandusajakirjanikud” võivad sellist soga ajada. Suured liberaalid eesotsas endise eesti panga presidendiga räägivad siiamaani tasakaalus eelarvest.. selle asemel , et mõista projekt eesti vabariik on ebaõnnestunud. Kui maksad praegu üpetaale, politseile , päästele ja arstile 2 x vähem ja õele 3 x vähem siis pensionireform igasugusel kujul on ainuvõimalik leevendus. Ehk õnnestub selle kaudu kuhugi pöörata … Igal juhul midagi tehakse ja see toob muutused. Ära vaevatud tööinimesel on pensionifondis 6- 7000 EUR ja on täiesti ükskõik kuidas see liikvele tuleb. Isegi kohtutäituri nõude puhul on see suur kergendus. Reformierakond ei teinud enda võimuaastatel ühtki reformi ning ettevõtjad lasid… Loe rohkem »

juss
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Teil on väääga valikuline mälu, peaksite arstile minema.

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Haapsalus kohalikud kunagised suured refipoliitikud ju ei suutnud ka muud tarka kokku panna kui .. teenusmajandus. Nüüd on vaja olla happy, et siseturistigi liigub. Palju tootmist on lahkunud ja isegi suuremõisas olev uksetehas ( päris kaua ju tegutsenud) jooksis koroonakriisis esimesena palgaabi manguma. On need siis saavutused. Seega pole siin valikulist mälu ühtigi ja arsti teil Haapsalus ka varsti pole. Varsti on elanike arv ka päris väike ja elule ei aita isegi raudtee.

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

Austatud Peter, ärge pange meie kohalikku tobujussi tähele. Ta on siin linnas ebaõnnetunud standup koomik ja üritab oma arsti juurde saatmise nalju kohaliku ajalehe kommentaariumis väljendada.

K.s.
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

Mulle küll hr.Jussi kommentaarid meeldivad, vähemalt on tegu Mõtleva inimesega… Kuigi mitte alati ei meeldi mulle ta mõtted…