Haapsalu Kuuse tänava kooli kolimise lugu: pool sajandit ühes majas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Haapsalu põhikooli õpetajad ja töötajad, kes 1964. aastal uude koolimajja kolides veel ise õpilased olid: Jelena Turevitš (vasakult), Taimi Vilta, Helgi Kulbok, Ursula Matvejeva, Mare Rand ja Marite Nelis pärast Haapsalu põhikooli lipu langetamist. Foto Arvo Tarmula

Kui Haapsalu põhikooli lipp Kuuse tänava koolimaja ees 25. septembril langetati, võttis see silma märjaks nii mõnelgi õpetajal, kes on selle hoonega seotud olnud kogu oma elu.

Seekordne kolimine uude majja pole Haapsalu põhikooli ja selle eelkäija, Haapsalu 1. keskkooli ajaloos esimene – tõsi küll, eelmisest kolimisest on möödas juba 56 aastat. Siiski on Haapsalu põhikoolis viis õpetajat, kes toona veel õpilastena selle kolimise kaasa tegid. Praegune Haapsalu põhikooli õpetaja Helgi Kulbok käis Haapsalu 1. keskkooli esimeses klassis.

Haapsalu I keskkooli kolimine 1964. aastal. Fotod Läänemaa ühisgümnaasiumi muuseumist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments