Uue aasta algus tõi Vene turistid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna toimub Haapsalus Vene laat juba kaheksandat korda. Foto: Urmas Lauri

Vene turiste oli Haapsalu majutuskohtades juba aastavahetusel, kuid suurem hulk saabus uue aasta esimestel päevadel.
„Aastavahetuseks võibolla minnakse rohkem Tallinnasse, meile tullakse uue aasta alguses,” ütles spaahotelli Fra Mare müügijuht Piret Piiper-Sokolov.

Piiper-Sokolovi sõnul oli ka nädala algul maja külastajaid täis ning turiste oli ka Venemaalt, aga vähe. „Aastavahetuse peol osaleb kümmekond, puhkamas on rohkem,” ütles Piiper-Sokolov. Suur grupp Venemaalt – 42 turisti – saabus 2. jaanuaril.

Haapsalus Laine spaas oli uut aastat vastu võtmas sadakond turisti Venemaalt.

Vene turistide kõrgaeg on Laine administraatori Andra Välja sõnul november-detsember, aga ka jaanuari esimesed nädalad. „Ikka sügise poole ja aasta algus, kui on Haapsalus vene laat,” ütles Välja.

Aastavahetuse pidu Laines oli eestikeelne – õhtut juhtis Sepo Seeman. „Nii et valdavalt olid meil puhkamas ikka eestlased,” ütles Välja.

Sihtasutuse Läänemaa turismijuhi Annika Mändla sõnul on praegu veel vara võrrelda, kas Vene turiste on Haapsalust varasemast rohkem või vähem. Pärast seda nädalavahetust, mil Haapsalu vanalinnas peetakse ka vene laata, on ehk pilt selgem.

Et aga Vene turiste uue aasta alguses Haapsalus liigub, võib Mändla sõnul öelda juba selle põhjal, et linnas on Venemaa registreerimisnumbritega autosid tavapärasest rohkem.

Ka on Vene turiste praegu turismiinfokeskuse külastajate hulgas. Mändla sõnul on tegemist enamasti neljakümnendates eluaastates inimestega, kes tulevad küsima infomaterjale Haapsalu ja Läänemaa kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments