Riik toetab elu Läänemaal 300 000 euroga

Lääne Elu

info@le.ee

Österby sadamahoone kavand.
Österby sadamahoone kavand.

Läänemaa kolm omavalitsust saavad maakondlike arengustrateegiate elluviimiseks 300 000 eurot.

Toetuse andmisega soovib riik kaasa aidata Eesti maakondade majanduskasvule ja heaks elukvaliteediks vajalike teenuste kättesaadavusele, mida omavalitsused saavad tagada läbimõeldud ja hästi planeeritud arengustrateegiatega.

“Selle rahastusvooruga panustatakse just erinevate teenuste kättesaadavuse parandamisele. Loomulikult paneb riik oma õla alla, et kaasa aidata Eesti elu kiiremale arengule,” ütles riigihalduse minister Jaak Aab. 

Jõgeva, Valga, Võru, Lääne, Saare, Viljandi, Rapla, Hiiu ja Lääne-Viru maakondadest esitati taotlused 1. vooru ja taotlemisõigusega projektide nimekiri kinnitati juba septembrikuus, millega otsustati toetada 25 projekti toetussummaga 3 miljonit eurot. 

Haapsalu linnavalitsusele antakse muusikakooli siseruumide rekonstrueerimiseks 100 000 eurot, Lääne-Nigula vallavalitsus saab Österby sadama kaasajastamiseks 150 000 eurot ning Vormsi vallavalitsus üüri- ja sotsiaalmaja rekonstrueerimiseks 50 000 eurot.

Käesoleva aasta kahe taotlusvooru kogueelarve on 6,15 miljonit eurot. Meedet rahastatakse hasartmängumaksust regionaalsetele investeeringutele eraldatavatest toetustest ning regionaaltoetuse eelarvest.

Taotlemisõigusega projektide nimekiri on tabeli kujul leitav Riigi Tugiteenuste Keskuse lehelt.

Toetatavad projektid Läänemaal.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Žürii
4 aastat tagasi

See asi lõhnab nagu meisterprojektikirjutaja Aivo Hirmo magistritöö

Märkamine ja tegelikkus
4 aastat tagasi
Reply to  Žürii

Mis viga projekte kirjutada kui palk jookseb

Tegelikkuse märkajale
4 aastat tagasi

Ikka niiet maa külmunud või kärss kärnas