Galerii: tulevased kaitseväe rühmaparameedikud läbisid erialakursuse lõpuharjutuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Enesetaputerrorist lõhkas pommivöö ning hulk sõdureid said raskesti viga. Mängult. Foto: Urmas Lauri
Enesetaputerrorist lõhkas pommivöö ning hulk sõdureid said raskesti viga. Mängult. Foto: Urmas Lauri

Täna lõppes Piirsalu harjutusväljal kaitseväe rühmaparameedikute erialakursuse lõpuharjutus, mis oli küpsuseksamiks ligi 80-le lahingumeditsiini väljaõpet omandanud ajateenijale ja tegevväelasele.

Kaitseväe meditsiini väljaõppekeskuse ülema kapten Illimar Sibula sõnul on kaitseväel meditsiiniväljaõppesse tulijatele kõrgendatud ootused. „Need sõdurid peavad olema kõrge meeskonnatöö võime ning esmaste juhiomadustega, peavad suutma kriisiolukorras ise selgelt ja kiiresti mõelda ning raskeid otsuseid vastu võtta, üksuse tegevust korraldada. Hea pingetaluvus ning loomulikult korralik füüsiline vorm käib selle eriala juurde,“ ütles kapten Sibul ning lisas, et tegelikult vastutab parameedik kogu oma üksuse tervise ja hügieeni eest kogu aeg, mitte ei anna vaid lahingus vältimatut elupäästvat abi.

Kümme nädalat kestev meditsiinikursus põhineb uuel õppekaval, kuhu on koondatud kõik olulised oskused varasematest rühma- ja kompaniiparameedikute erialakursustest. Kursusel osalejad saavad head praktilised teadmised ja esmased kogemused kogemuse kriisisituatsioonis elupäästva meditsiiniabi osutamiseks ning meditsiinitehnika ja medikamentide kasutamiseks. Väljaõppes keskendutakse eelkõige praktiliste oskuste arendamisele, mida täiendatakse omakorda praktikaga Tallinna kiirabibrigaadide igapäevatöös osaledes.

Kursuse ametlik lõputseremoonia toimub 6. detsembril Ämaris, pärast mida liiguvad kõik eksamid sooritanud õppurid tagasi oma koduväeosadesse, et alustada erialast teenistust oma üksustes. Järgmine rühmaparameedikute erialakursus toimub 2020. aasta kevadel.

Meditsiini väljaõppekeskus on Ämaris asuv kaitseväe toetuse väejuhatuse tervisekeskuse allüksus, mille ülesandeks on kaitseväe meditsiinialase väljaõppe korraldamine. Lisaks rühmaparameedikute erialakursusele korraldab meditsiini väljaõppekeskus ka parameedikute kursust, samuti toimuvad seal missioonidele minevaid üksuseid ettevalmistavad meditsiinikursused.
Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments