Läänemaa keskmine palk tegi aastaga suure hüppe

Haapsalu uksetehase juhi Ago Soomre sõnul on töölised pakutava palgaga rahul ja nende leidmisega muret pole. Urmas Lauri

Haapsalu uksetehase juhi Ago Soomre sõnul on töölised pakutava palgaga rahul ja nende leidmisega muret pole. Urmas Lauri

Statistikaameti andmeil on Läänemaa keskmine palk aastaga tõusnud 16,2 protsenti ehk 177 eurot, mis on üks suuremaid kasvuprotsente Eestis, kui võrrelda selle aasta kolmandat kvartalit mullu sama perioodiga.

Läänemaast kiiremini tõusis palk vaid Põlva maakonnas – 17,4 protsenti. Läänemaale järgnes Pärnumaa 13,5protsendilise kasvuga.

Haapsalu uksetehase juhi Ago Soomre sõnul ei ole võimalik, et ühel ettevõttel tõuseb keskmine palk aastas 16 protsenti. „Ükski ettevõte ei jää ellu, kui iga aasta 16 protsenti palka tõstab. Selliseid kasumeid ei ole olemas. Sellel peab teistsugune põhjus olema,” ütles Soomre.

Soomre hinnangul on kiire palgakasvu põhjuseks pigem see, et seni mustalt makstud töötasu on nüüd hakatud ametlikult maksma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kindlasti
4 aastat tagasi

On need töölised kohe väga rahul !!!!!