Haapsalu jõulukuusk sai ehteks üle 300 meetri valguskette

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapslau jõulukuusk sai ehitud. Foto: Arvo Tarmula
Haapslau jõulukuusk sai ehitud. Foto: Arvo Tarmula

Uuemõisa külje alt toodud Haapsalu linna jõulupuud ehivad üle 300 meetri valgusketti, 20 varesepesaks ristitut valgusinstallatsiooni ja üle 100 lumehelbe, mille on heegeldanud Haapsalu pitsikeskuse käsitöömeistrid.

Kuuse ehtimisega tegelenud Haapsalu linnahoolduse juht Alo Lõps ütles, et mitu päeva kestnud ehtimistöö vilju on õhtuhämaruses juba ka katsetatud. „Näeb hea välja. Kokku hoitud millegi arvelt ei ole,“ ütles Lõps.

Kui varasemalt on puu alumised oksad jäetud umbes kahe meetri kõrguselt ehtimata, siis sel aastal otsustati kuusk kogu oma kõrguses ära ehtida, et oleks silmale ilusam vaadata. „Me väga loodame, et need kaunistused jäävad ka püsima ja keegi ei tunne vajadust endale kunstlund koju viia,“ märkis Lõps.
Jõulutuled kuused süttivad laupäeva õhtul.

Haapsalu jõulukuusk on sel aastal 15 meetrit kõrge. Juba mitmendat aastat valitakse linna kuuseks puu, mille omanik on otsustanud nii või teisiti maha võtta. Tänavune kuusepuu kasvas elumajale liiga lähedal ja oli ka ohtlikult maja poole kaldu vajunud.
„Ma arvan, et see on väga tore, kui saab ühendada meeldiva kasulikuga,“ märkis Lõps.

Tema sõnul on linna jõulupuu valimisel üsna iseenesest välja kujunenud mõned põhimõtted, millest alati kinni peetakse. „Sellist asja, et me lähme kuhugi metsa ja võtame maha võimalikult uhke elujõulise puu, mis võiks veel aastaid kasvada, mina ei mäleta, et oleks olnud,“ ütles Lõps.

Tänavu Haapsalu lossiplatsile püsti pandud kuusk ootas kolm aastat, et temast saaks lõpuks jõulupuu. Enne seda oli ta lihtsalt ohtlik puu Alar Kruusma koduõuel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asd
4 aastat tagasi

Koolis õpetati küll, et enne loe 2x läbi ja paranda kui töö esitad aga nojah ajad muutuvad..

Asd
4 aastat tagasi

Ei suuda pildi alla ka õigesti kirjutada?

Sass S
4 aastat tagasi
Reply to  Asd

Tähenärija va selline !

Kübe
4 aastat tagasi

Lõps ära jama seal mendimaja juures uimasega. Oled pärast jälle mendis kui keegi koputama hakkab))

teadja
4 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Ei saa aru, millest hämad. Kas oled kiiksuga?

Kübe sōber
4 aastat tagasi
Reply to  teadja

Kōigile on ju teada et Kübe on kiiksuga!