0

Haapsalu noortekeskuse fassaadiremont on valmimas

Haapalu noorte huvikeskus on saanud uue ilme. Arvo Tarmula

Wiedemanni tänaval asuva Haapsalu noorte huvikeskuse fassaadiremont on lõpule jõudmas, praegu ootab noortekeskus uusi varikatuseid.

„Loodan, et see tuleb täna ära,” ütles noorte huvikeskuse direktor Reelika Ender.

Kui varikatused on paigas, siis tehakse veel fuajees ja esikus viimistlustöid.

Juulis alanud ehitustööde käigus sai 1789. aastal kreisi kohtuhooneks ehitatud maja uue fassaadi, sellel taastati karniisid ja kaarjas uks. „Me oleme väga rahul, maja on hoopis teistsugune, ei tunne äragi, väga ilus on,” ütles Ender.

Noortekeskuse fassaadiehitus maksis 150 000 eurot. Raha selleks tuli riigi eelarvest.

Majas tegutseb noortekeskus, huviringid, Haapsalu linna algkooli väikeklassid ja puutööklass.

Algselt asusid hoones kreisikohtu kantselei ja saal, linnafoogti kantselei, istungisaal ja rentel ehk riigikassa osakond. Lisaks olid hoones ka arhiiv ja vanglaruumid. Aastatel 1918-1940 oli maja esimesel korrusel vangla ja teisel korrusel kohus. 1960. aastatel ehitati hoone ümber ja see anti linna koolide käsutusse.

Samasugused kohtuhooned ehitati ka Paldiskisse, Rakverre ja Paidesse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz