Galerii: tormituul puhus mere korraks kõrgeks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Torm segab parvlaevaliiklust. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26
Kella poole nelja paiku pärastlõunal oli merevee tase tõusnud nii kõrgeks, et kuiva jalaga enam Paraleppa ei saanud. Foto: Urmas Lauri

Täna pärastlõunal kella poole neljaks tõusis tuul mõneks ajaks valjuks, puhudes mere nii kõrgeks, et Paraleppa viival kõnniteel enam kuiva jalaga käia ei saanud. Kella neljaks oli tuul raugenud ning merevee tase paarkümmend sentimeetrit langenud ja ka kõnnitee oli taas kuiv.

Edelasuunalised tormi-iilid saabusid rannikule juba kella kahe paiku, kulminatsioon oli umbes poole nelja paiku.

Laevaliiklust tugev tuul Hiiumaa ja Vormsi liinil ei häirinud. Rohukülla saabunud Hiiumaa liini parvlaeval Leiger võttis sildumine siiski umbes viis minutit kauem aega kui tavaliselt.

Tänane kõrgeim merevee tase Rohukülas oli kella kolme paiku pärastlõunal, kui meretaseme infosüsteem näitaks veetaseme kõrguseks umbes 60 sentimeetrit üle Kroonlinna nulli. 25 ja 50 sentimeetri vahele jääb merevee tase kõikuma vähemalt ülehomseni.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments