Seeder nimetas Kallase ja Kranichi sõnu Laari kohta inetuks rünnakuks

BNS

Heiki Kranich ja Kaja Kallas. Foto: Peeter Langovits
Heiki Kranich ja Kaja Kallas. Foto: Peeter Langovits

Erakonna Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder nimetas inetuteks isiklikeks rünnakuteks reformierakondlaste Kaja Kallase ja Heiki Kranichi sõnu Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Laari kohta.

Seeder nimetas Eesti Panga nõukogu uue koosseisu ametisse nimetamise viibimist kahetsusväärseks, edastas erakonna pressiesindaja. Samas lisas Seeder, et iseenesest pole enneolematut ja erilist selles, kui parlament ei nõustu mõne ettepanekuga. Isamaa esimees tõi näiteks, et tänavu kevadel hääletas riigikogu maha presidendi esitatud peaministrikandidaadi, varem on parlament tagasi lükanud ka teiste oluliste riiklike ametikandjate kandidatuure.

„Loomulikult tekitab tähtsate ametikohtade täitmine poliitilisi pingeid, kuid midagi erilist selles pole, see kõik on demokraatliku parlamentaarse protsessi loomulik osa,“ sõnas Seeder. „Reformierakonna esimehe ja tema toetajate enesevalitsuse kaotus ja sellele järgnenud äärmiselt taktitud isiklikud rünnakud Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Laari vastu väljendavad opositsiooni langenud erakonna meeleheidet.”

Seeder tõi esile reformierakondlase Heiki Kranichi sõnad, et Laar „peksab segast“ ning Reformierakonna esimehe Kaja Kallase öeldu, et „Laar on olnud alati valetaja, kuid vanaduses läheb aina hullemaks“.

„Inetud isiklikud rünnakud ja nipsakad kommentaarid lähtuvalt inimese vanusest on vääritud näited madalast poliitilisest kultuurist, mis ei aita kuidagi kaasa panga nõukogu uue koosseisu võimalikult kiirele ametisse nimetamisele. Seepärast kutsun ma Reformierakonna juhte üles riigimehelikkusele ning palun neil jääda väärikaks ja viisakaks ka siis, kui riiki ei juhita ainult nende taktikepi järgi,“ ütles Seeder.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Ükskord tuleks hakata rääkima Laari möödalaskmistest,valetamistest jne. st.tuleb luua selgus miks meil on täna nii nagu on. CA 45 % elab allpool vaesuspiiri,pensionid võrreldes hindadega ei ole konkurentsi võimelised,miljardid on liigunud maksuvabalt riigist välja jne.
Teeme ükskord selgeks kuidas neid asju on mõjutanud vabariigi algusaastatel tehtud ebaadekvaatsed otsused !

jagavad
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

omavahel seda feb fondi 32 milli

Sedasi
4 aastat tagasi

Refide inetu retoorika ja isiklikud solvangud.

Veebel
4 aastat tagasi
Reply to  Sedasi

Ülbust täis.