HKHK õpilane Karl-Kevin Miinpuu teenis Worldskillsil meisterlikkuse medali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Karl-Kevin Miinpuu (vasakul) on edukalt võistelnud nii Eesti Noore meistri kui ka rahvusvahelistel võistlustel. Võistluseks on aidanud tal valmistuda HKHK teenindusõpetaja Kersti Õim. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kutsehariduskeskuse koka eriala 3. kursuse õpilane Karl-Kevin Miinpuu esindas augusti lõpus Eestit Venemaal Kaasanis peetud rahvusvahelisel noorte kutsemeisterlikkuse võistlusel Worldskills ja tõi sealt koju meisterlikkuse medali.

18aastane Miinpuu sai restoraniteeninduse võistlusel 33 riigi võistlejate seas 714 punktiga 13. koha. Meisterlikkuse medaliga tunnustatakse noori, kes kogusid võistlusel üle 700 punkti. Tänavusel Worldskillsil võistelnud 13 eestlasest pälvis meisterlikkuse medali kolm.

Restoraniteeninduse võistlusel pidi Miinpuu nelja võistluspäeva jooksul näitama oma oskusi peolaudade katmises, klientide teenindamises ja nendega suhtlemises, kokteilide, kohvijookide ja kohvi valmistamises ning serveerimises, salvrättide voltimises, liha ja puuviljade flambeerimises, veini dekateerimises ning paljus muus. Iga võistlust hindas rahvusvaheline žürii, kes jälgis ülima täpsusega iga pisidetaili teeninduses.

Miinpuud valmistasid maailmameistrivõistlusteks ette HKHK teenindusõpetaja Kersti Õim ja Eesti meeskonna restoraniteeninduse ekspert Tiiu Parm.

22.-27. augustini Kaasanis peetud  Worldskillsi võistlusel osales 1354 võistlejat 63 riigist. Eestit esindas 13 noort, kes võistlesid tosinal alal. HKHK õpilastest oli Miinpuu ainus, kes maailmameistrivõistlustele pääses.

Miinpuu on varem kahel korra võitnud restoraniteenindajade kategoorias Eesti noorte kutsemeistrelikkuse võistluse Noor meister ning esindas Eestit mullu Haapsalus peetud rahvusvahelisel teenindajate võistlusel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments