Teisipäeval lahkus Lääne Elu asutaja, ajakirjanik Anneli Ammas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Anneli Ammas juuli algul Lääne Elu juubelipeol. Foto: Markus Sein

Anneli Ammas juuli algul Lääne Elu juubelipeol. Foto: Markus Sein

Teisipäeval lahkus pärast rasket haigust meie hulgast ajakirjanik ja Lääne Elu üks asutajaid Anneli Ammas (märts 1962 – 27. august 2019).

Põlvamaal üles kasvanud Anneli Ammas tuli Haapsallu pärast Tartu ülikooli ajakirjanduseriala lõpetamist 1985. aastal. Tema esimeseks töökohaks sai toonane rajoonileht Töörahva Lipp (hiljem Läänlane). Nagu meenutab Anneli toonane kolleeg Margus Välja, tuli koos Anneliga rajoonilehe toimetusse Tartust värsket mõtet, vaimu ja energiat.

Ühel hetkel jäi Läänlane aga Annelile kitsaks ja 1989. aastal asutas ta koos abikaasa Andres Ammase ja ettevõtja Arne Veskega ajalehe Lääne Elu. Uue lehe asutamise üks peamisi eesmärke oli avaldada muinsuskaitse seltsi ja Eesti kodanike komiteede materjale. Lääne Elu oli teine ajaleht, kes julges 1989. aastal avaldada üleskutse Eesti kodanike registreerimiseks ja Eesti Kongressi kokkukutsumiseks. Esimene oli Rein Siku toimetatud Virumaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments