Anneli Ammase sõbrad asutasid preemia maakonnalehe ajakirjanikule

Lääne Elu

info@le.ee

Anneli Ammas juuli algul Lääne Elu juubelipeol. Foto: Markus Sein
Anneli Ammas juuli algul Lääne Elu juubelipeol. Foto: Markus Sein

Mullu 29. augustil lahkunud ajakirjaniku Anneli Ammase mälestuse hoidmiseks hakkavad tema sõbrad kord aastas välja andma hea ajakirjanduse preemiat silmapaistvale maakonnalehe ajakirjanikule, kirjutas Maaleht.

„Eesti esimese erakapitalil põhineva maakonnalehe Lääne Elu üks asutajatest, maakonnalehest säravat karjääri alustanud ja hiljem n-ö suurde ajakirjandusse suundunud, Bonnieri preemiaga pärjatud, meie hea kaasteeline ja sõber Anneli Ammas tõestas oma elu ja tööga, et hea ajakirjandus põhineb inimlikel väärtustel, oskusel pealinnast kaugemale näha, Eestimaa armastamisel, kustumatul janul teadmisi täiendada, sõna valdamisel, oma lugude ainese tundmisel, oma lugude kangelastest hoolimisel,” kirjutavad Anneli Ammase sõbrad.

„Me ei otsi maakonnalehtedest parimat uudist ega parimat arvamus-, olemus- või uurimuslugu,” märgivad preemia asutajad. AAHA tunnustuse ehk Anneli Ammase nimelise Hea Ajakirjanduse preemia saaja võiks olla hingestatult töösse suhtuv, hooliv ning särav isiksus, maakondliku ajakirjanduse tulekandja, kelle töö vääristab põhimõtet, et hea ajakirjandus leegitseva tulena mitte ainult ei kõrveta, vaid ka soojendab. See tähendab ajakirjandusliku oskuslikkuse ja erialase kutsemeisterlikkuse ühendatust sooja inimlikkusega.

Kandidaate saab esitada 31. jaanuarini meiliaadressile aahapreemia@gmail.com.

Auhind – 500 eurot koos väärtusliku meenega – antakse üle 25. veebruaril Haapsalus Anneli abikaasa Andres Ammase sünniaastapäeval, mil antakse üle Andres Ammase Fondi stipendium Läänemaa kultuuri-ja hariduselu edendajale. Poliitik, ajakirjanik, õpetaja ja koorijuht Andres Ammas suri 4. aprillil 2018.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments