Galerii: Anneli Ammase ärasaatmine

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 39


Foto: Peeter Langovits

Täna jäeti Tallinnas Pühavaimu kirikus hüvasti ajakirjanik Anneli Ammasega.

Annelu Ammas sängitati mulda Metsakalmistule abikaasa Andrese kõrvale.

Põlvamaal üles kasvanud Anneli Ammas tuli Haapsallu pärast Tartu ülikooli ajakirjanduseriala lõpetamist 1985. aastal. Tema esimeseks töökohaks sai toonane rajoonileht Töörahva Lipp (hiljem Läänlane). Nagu meenutab Anneli toonane kolleeg Margus Välja, tuli koos Anneliga rajoonilehe toimetusse Tartust värsket mõtet, vaimu ja energiat.

Ühel hetkel jäi Läänlane aga Annelile kitsaks ja 1989. aastal asutas ta koos abikaasa Andres Ammase ja ettevõtja Arne Veskega ajalehe Lääne Elu.

Nüüdseks on Lääne Elu Eesti vanim järjepidevalt ilmunud sõltumatu ajaleht. Tänavu suvel tähistas Lääne Elu 30. sünnipäeva ja selle organiseerimisel oli Anneli kogu hingega kaasa löömas, ikka talle omase põhjalikkusega.

Anneli Ammas oli abielus ajakirjaniku, õpetaja ja poliitiku Andres Ammasega, kes lahkus ootamatu terviserikke järel aprillis 2018.

Anneli Ammast jäävad leinama ema, poeg ja vend.

Fotod: Peeter Langovits

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
4 aastat tagasi

Hüvasti, armas Anneli.